Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbatul care i-a dat foc maratonistei Rebecca Cheptegei a murit din cauza arsurilor suferite în timp ce a atacat-o

Bărbatul care i-a dat foc maratonistei olimpice Rebecca Cheptegei duminica trecută a murit din cauza rănilor pe care le-a suferit în timpul atacului său.  

Sportiva în vârstă de 33 de ani a murit în mod tragic într-un spital din Eldoret, Kenya, la câteva zile după ce a suferit arsuri în proporție de 80% atunci când fostul iubit Dickson Ndiema a aruncat benzină pe ea și i-a dat foc în mijlocul unei dispute aprinse.

Ndiema a suferit, de asemenea, arsuri considerabile și a fost transportat de urgență la același spital, unde poliția kenyană a declarat că va fi reținut după ce își va reveni suficient din leziuni.

Dar oficialii de la Moi Teaching and Referral Hospital au confirmat marți dimineață că și Ndiema a murit din cauza rănilor în cursul nopții trecute, scrie Daily Mail.

„Dickson Ndiema Marangach a murit din cauza arsurilor pe care le-a suferit când i-a dat foc prietenei sale Rebecca Cheptegei săptămâna trecută”, se arată în declarație.

Citește și
romani violente leeds
Românul acuzat de incendiere în timpul protestelor din Leeds rămâne în arest și pledează nevinovat

Poliția crede că a fost ars de aceeași benzină pe care a folosit-o pentru a o incendia pe Rebecca, în urma unei dispute privind proprietatea asupra unui teren pe care unul dintre ei îl cumpărase.

Atacată în fața copiilor

Atacul sălbatic al lui Ndiema asupra lui Cheptegei a avut loc duminică, 1 septembrie. Cei doi au fost auziți de vecini certându-se la locuința sportivei din comitatul Trans Nzoia din vestul Kenyei, unde atletul se mutase recent.

La întoarcerea lor de la biserică, bărbatul a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc în faţa copiilor săi, două fete de 9 şi 11 ani, potrivit cotidianului The Standard.

„Când a chemat-o pe sora ei pentru ajutor, el a ameninţat-o cu o macetă şi ea a fugit", a povestit Joseph Cheptegei, adăugând că "nu a văzut niciodată o asemenea cruzime".

„M-a lovit cu piciorul când încercam să alerg în ajutorul mamei. Am strigat imediat după ajutor, asta a făcut să vină un vecin, care a încercat să stingă flăcările cu apă, dar nu a fost posibil", a spus una din fiicele sale, citată de cotidianul The Standard.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult