Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Directorul uneia dintre cele mai cunoscute companii aeriene cere limită de alcool la bordul avioanelor și în aeroporturi

Directorul general al companiei aeriene Ryanair, Michael O'Leary, cere limitarea consumului de alcool la două pahare per persoană în avioane și în aeroporturi, relatează BBC.

Michael O'Leary a declarat că introducerea acestei reguli în aeroporturi ar ajuta la combaterea creșterii haosului creat de persoanele în stare de ebrietate pe durata zborurilor.

Săptămânal au loc incidente violente din cauza consumului ridicat de alcool, mai ales când este amestecat cu alte substanțe.

Membrii echipajului și alți pasageri au devenit ”ținte” în astefl de cazuri, a mai transmis directorul general.

„În trecut, oamenii care beau prea mult se prăbușeau sau adormeau în cele din urmă. Dar acum acei pasageri sunt și pe tablete și pudră", a explicat el pentru Daily Telegraph.

Citește și
ryanairc pasageri
„Ne-au gonit acasă”. Reacțiile românilor aflați în avionul Ryanair care nu a mai ajuns la destinație

Michael O'Leary consider că o combinație de alcool cu „pudră și tablete” a cauzat o creștere a agresiunilor asupra echipajului de cabină și a confruntărilor între pasageri. „Atâta timp cât pot sta în picioare și se amestecă, vor trece. Apoi, când avionul decolează, vedem comportamentul neadecvat”, a mai declarat el pentru Telegraph.

Personalul Ryanair controlează bagajele pasagerilor pentru a vedea dacă există sau nu alcool, înainte ca oamenii să se îmbarce spre Ibiza, una dintre cele mai afectate „destinații pentru petreceri”.

Potrivit BBC, un purtător de cuvânt al AirportsUK a abordat situația și a asigurat publicul că vor fi aplicate amenzi, refuzuri de zbor și chiar închisoare pentru pasagerii indisciplinați. Purtătorul de cuvânt a adăugat că aeroporturile au numeroase măsuri „pentru a monitoriza și a aborda comportamentul perturbator și pentru a asigura siguranța tuturor”.

„Aeroporturile se angajează să ofere o experiență de călătorie sigură și plăcută pentru toți pasagerii și suntem încântați că majoritatea călătorilor continuă să se bucure de călătoriile lor în mod responsabil”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Cu toate acestea, O'Leary subliniază lipsa de cooperare a aeroporturilor și susține că pub-urile companiilor aeriene continuă să servească pasageri în stare de ebrietate

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult