Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce a lansat Iranul atacul masiv cu rachete asupra Israelului. Teheranul a dezvăluit cele 3 ținte

Corpul Gardienilor Revoluției Islamice, armata ideologică a Iranului, a declarat că a vizat trei baze militare israeliene din jurul orașului Tel Aviv, în timpul atacului cu rachete de marți, potrivit agenției de știri iraniene Mehr News.

Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, a declarat că atacul cu rachete asupra Israelului a fost lansat pentru apărarea intereselor și cetățenilor Iranului, avertizând pe platforma X că operațiunea de marți a reprezentat „doar o parte din forța noastră”.

„Această acțiune a fost în apărarea intereselor și cetățenilor Iranului. Pentru a-l face pe (prim-ministrul israelian Benjamin) Netanyahu să înțeleagă că Iranul nu este agresiv, dar va răspunde ferm la orice amenințare. Nu intrați în conflict cu Iranul,” a scris el, potrivit CNN.

Într-un mesaj postat pe X, Liderul Suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat în limba ebraică că „loviturile” împotriva Israelului vor deveni „mai puternice și mai dureroase”.

„Loviturile frontului de rezistență vor deveni mai puternice și mai dureroase asupra trupului slăbit și putrezit al regimului sionist,” a declarat el.

DF afirmă că a interceptat „un număr mare” din cele 180 de rachete balistice lansate de Iran asupra Israelului marţi seară. Apărarea aeriană a Israelului a fost „eficientă”, a estimat IDF, potrivit The Times of Israel.

SUA au participat, de asemenea, la apărarea Israelului, atât prin detectarea ameninţării din partea Iranului, cât şi prin interceptarea unora dintre rachete, potrivit armatei israelene.

Acest atac vine după ce Israelul a lansat o operațiune terestră peste granița sa nordică, în Liban, vizând gruparea militantă Hezbollah, sprijinită de Iran. Israelul l-a ucis pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, într-un atac aerian ce a avut loc vineri și a decimat conducerea celei mai puternice forțe paramilitare din Orientul Mijlociu — amplificând temerile privind un nou război regional.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult