Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur într-o mare capitală. Ce magnitudine a avut

Un seism cu magnitudinea 4,2 a zguduit capitala Ecuadorului, Quito, în noaptea de duminică spre luni, fără a provoca victime sau pagube semnificative, a anunţat Institutul naţional de geofizică, transmite AFP.

Epicentrul cutremurului, care s-a produs luni la ora locală 00:27 (05:00 GMT), la o adâncime de nouă kilometri, a fost stabilit la 8,49 kilometri de Quito, a anunţat Institutul de Geofizică din Peru pe reţeaua socială X.

Numeroşi locuitori au ieşit pe străzi la miezul nopţii, potrivit imaginilor video date publicităţii de serviciul de urgenţă ECU911.

Seismul a fost resimţit puternic în capitală, potrivit postărilor de pe reţeaua X, utilizatorii descriind apariţia unor crăpături în pereţi şi pagube minore.

În martie 2023, circa 15 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,5, care a lovit sud-vestul Ecuadorului şi statul vecin Peru.

Statele Ecuador şi Peru sunt situate în regiunea denumită ''Cercul de Foc al Pacificului'', o zonă extinsă care mărgineşte Oceanul Pacific şi unde au loc în mod frecvent ciocniri între plăcile continentale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult