Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum evoluează starea de sănătate a lui Benedict al XVI-lea. Fostul Papă este permanent supravegheat medical la mănăstire

Starea de sănătate a fostului Papă Benedict al XVI-lea este gravă, dar stabilă, conform agenţiei italiene de presă Ansa, care citează surse de la Vatican.  

Papa Francisc a îndemnat, miercuri, la rugăciune pentru starea de sănătate a predecesorului său.

„Starea sa de sănătate nu s-a schimbat faţă de ieri (miercuri)”, potrivit surselor Ansa.

Benedict al XVI-lea este supravegheat medical la Mănăstirea Mater Ecclesiae, reşedinţa fostului papă aflată în grădina Vaticanului.

Joseph Ratzinger, în vârstă de 95 de ani, a petrecut noaptea de miercuri spre joi sub supravegherea constantă a medicilor.

Contactat de AFP, serviciul de presă al Vaticanului a refuzat să confirme sau să infirme aceste informaţii.

Citește și
Preoți din Suceava, tată și fiu, morți în aceleași împrejurări la 25 de ani distanță. Cum a fost posibil
Preoți din Suceava, tată și fiu, morți în aceleași împrejurări la 25 de ani distanță. Cum a fost posibil
Papa Francisc se roagă pentru Benedict al XVI-lea

Papa Francisc a provocat miercuri îngrijorare, anunţând că predecesorul său este „grav bolnav” şi că se roagă pentru Benedict al XVI-lea. Fostul Papă a a demisionat în anul 2013 din motive de sănătate.

„Sănătatea sa s-a degradat acum trei zile. Funcţiile sale vitale cedează, inclusiv inima”, declara miercuri AFP o sursă de la Vatican.

Aceleași surse susțin  că nu este prevăzută nicio spitalizare, întrucât reşedinţa lui Benedict al XVI-lea dispune de materialul medical necesar.

Papa Francisc l-a vizitat miercuri pe Benedict al XVI-lea. Starea acestuia de sănătate a devenit tot mai fragilă în ultimele luni, el deplsându-se în scaun cu rotile, dar continuând să primească vizitatori.

Ultima apariție publică a lui Benedict al XVI-lea a fost în data de 1 decembrie. În ultima înregistrare video publicată de către Benedict al XVI-lea, difuzată de Vatican în august, fostul Papă apare vizibil slăbit, purtând un aparat auditiv.

Mesaje de susținere

Preşedintele Conferinţei Episcopale franceze Éric de Moulins-Beaufort a publicat pe Twitter un mesaj de susţinere a lui Benedicat al XVI-lea.

„Doamne, catolicii din Franţa, în comuniune cu Papa Francisc şi întreaga Biserică, ţi-l încredinţează pe slujitorul tău Benedict al XVI-lea şi pe cei care veghează asupra lui”, scrie el.

Omologii săi din Italia şi Germania au publicat mesaje similare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult