Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Sud ar putea urma Nordul în războiul dintre Rusia și Ucraina. Scenariul bine pregătit de armata Seulului

Presa sud-coreeană a afirmat luni că Seulul ar putea trimite personal militar și de informații în Ucraina după ce Nordul a trimis trupe pentru a sprijini Rusia în război.

Guvernul și armata Coreei de Sud „analizează un plan de trimitere în Ucraina a unui număr adecvat de personal, inclusiv ofițeri de informații [specializați în Coreea de Nord] și experți în tactici inamice”, citând un oficial sud-coreean din serviciile de informații.

Astfel, conform unui raport, personalul sud-coreean din Ucraina ar interoga sau ar oferi servicii de interpretare în cazul în care soldații nord-coreeni ar fi capturați de forțele ucrainene, se arată în raport. De asemenea, aceștia ar furniza Kievului informații cu privire la tacticile militare, doctrina și operațiunile Nordului, notează publicația Newsweek.

Coreea de Sud a furnizat ajutor umanitar Kievului în timpul războiului Rusia-Ucraina.

Kremlin: „Cooperarea cu nord-coreenii nu este îndreptată împotriva țărilor terțe”

Raportul și comentariile Coreei de Sud au venit după ce agenția de informații a țării a afirmat vineri că Nordul, condus de Kim Jong Un, a decis să trimită 12.000 de soldați din forțele speciale pentru a sprijini Rusia, 1.500 dintre aceștia aflându-se deja în Extremul Orient rus.

Citește și
armata ucraina
Coreea de Sud cere retragerea „imediată” a trupelor nord-coreene trimise în Rusia pentru războiul din Ucraina

Joi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Phenianul are „intenția de a pregăti 10.000 de soldați din diferite ramuri ale forțelor armate” pentru a lupta alături de Rusia, avertizând că implicarea Nordului ar putea fi „primul pas către un război mondial”.

„Coreea de Nord este vecinul nostru apropiat, partenerul nostru, iar noi ne dezvoltăm relațiile în toate domeniile. Acest lucru nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni, deoarece această cooperare nu este îndreptată împotriva țărilor terțe”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit presei de stat.

De aprtea cealaltă, în cursul unei conversații telefonice cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, luni, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a denunțat alinierea militară dintre Moscova și Phenian, afirmând că țara sa va lua în mod activ „măsuri progresive” ca răspuns.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult