Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine sunt victimele accidentului aviatic din Etiopia. FOTO

Pasageri din peste 30 de țări au murit în accidentul aviatic din Etiopia. În total, 157 de oameni și-au pierdut viața la bordul unei aeronave Ethiopian Airlines, potrivit BBC.

Kenya

Yared Mulugeta Gatechew a fost principalul pilot al zborului 302, al companiei Ethiopian Airlines. Acesta a lucrat aici din noiembrie 2007.

Printre victime a fost și Cedric Asiavugwa, student la drept la Universitatea Georgetown. Călătorise la Nairobi pentru a participa la înmormântarea uneia dintre rudele sale.

Hussein Swaleh, fost administrator de fotbal kenyan, a murit, de asemenea, în accidental aviatic, confirmă Confederația Fotbalului din Africa (CAF).

Citește și
Rămășițele avionului Ethiopia Airlines, prăbușit duminică.
Martor: Înainte să se izbească de pământ, din avion ieșea fum și se auzea un zgomot ciudat

Și Anthony Ngare, un jurnalist de 49 de ani a fost ucis în accident. Ngare tocmai reprezentase Kenya la o conferință a ONU de la Paris și se îndrepta spre Nairobi.

Canada

Canada a confirmat că printre victimele identificate a fost și profesorul Pius Adesanmi, director al Institutului de Studii Africane al Universității Carleton. „Contribuțiile lui Pius Adesanmi la Carleton sunt imense”, a declarat Pauline Rankin, decanul Facultății de Arte și Științe Sociale.

„Pius Adesanmi a fost o figură proeminentă în bursa africană și post-colonială și pierderea sa bruscă este o tragedie”, a declarat Benoit-Antoine Bacon, președinte și vice-cancelar al Afacerilor Globale din Canada.

Danielle Moore, în vârstă de 24 de ani, călătorea la o conferință ONU privind mediul din Nairobi.

Etiopia

Sara Gebre Michael făcea parte din echipajul aflat la bordul avionului Ethiopian Airlines302. Artistul etiopian Tesfaye Mamo, care era vecinul ei, a declarat pentru BBC că era o mamă grijulie.

Marea Britanie

Joanna Toole, în vârstă de 36 de ani, a fost la bordul avionului care s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Toole era din Marea Britanie, dar locuia în Roma. Aceasta a activat timp de 15 ani în organizațiile internaționale pentru bunăstarea animalelor.

Germania

Anne-Katrin Feigl a fost un cetățean german care a lucrat la ONU pentru migrație(OIM). Feigl se afla în drum spre un curs de formare în Nairobi, a afirmat OIM, într-o declarație. Catherine Northing, șeful misiunii OIM în Sudan, unde Feygl a lucrat, a numit-o „un coleg extrem de apreciat și un membru profesionist".

Suedia

Printre victimele tragediei aviatice se numără și Jonathan Seex, directorul executive al unei firme. Tamarind Group este una dintre cele mai importante companii din Africa.

Togo

Kodjo Glato, un tânăr cercetător de origine togoleză, a avut un ONG numit „Fermieri fără frontiere”.

Slovacia

Partenerul slovac Anton Hrnko a anunțat cu „durere profundă” că soția sa Blanka, fiul Martin și fiica sa Michala au murit în accident.

Italia

Angajații Programului Alimentar Mondial Maria Pilar Buzzetti și Virginia Chimenti, precum și Paolo Dieci, fondatorul organizației nonguvernamentale, au fost printre cei opt cetățeni italieni care au murit în accident.

Rusia

Aleksandr Polyakov și soția sa Ekaterina au lucrat pentru banca rusă Sberbank. Aceștia au fost în Africa în vacanță.

O a treia victimă rusească a fost identificată drept Serghei Vialikov.

Norvegia

Karoline Aadland, în vârstă de 28 de ani, a fost coordonator de finanțare pentru Crucea Roșie din Norvegia. „Michael a făcut o schimbare de viață în Africa cu programul alimentar mondial”, a spus prim-ministrul irlandez.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult