Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce se întâmplă în țara care era aproape sa renunțe la cash. „Legea trebuie înăsprită”

O întorsătură de situație a avut loc în Suedia, prima țară din lume care în care băncile au încetat în mare măsură să ofere servicii în numerar companiilor.  

Banca Națională suedeză, Riksbank, a amenințat băncile cu un proiect de reglementare pentru ca firmele să poată avea acces din nou la numerar.

Instituția menționează că, în prezent, serviciile funcționale pentru încasările zilnice sunt aproape exclusiv gestionate de compania de transport oomis AB și în întregime pe baza unor contracte comerciale.

În opinia Riksbank, băncile trebuie să își asume o responsabilitate mai mare pentru a asigura accesul pe termen lung la servicii. Există deja o cerință legală ca unele bănci să se asigure că întreprinderile și autoritățile publice pot depune încasările zilnice într-o măsură adecvată.

Potrivit Riksbank, „legea trebuie înăsprită și clarificată, deoarece serviciile oferite de bănci sunt inadecvate”.

Citește și
seif banca
Jaf ca în filme la Los Angeles. Hoţii au plecat cu 30 de milioane de dolari, dar nu se ştie cum

„Băncile au ales să îndeplinească aceste cerințe prin furnizarea de bancomate cu limite care sunt prea mici pentru multe întreprinderi. Riksbank ar dori, de asemenea, să vadă măsuri urgente pentru a asigura accesul la bani cash. Acest serviciu s-a deteriorat semnificativ pe măsură ce tot mai multe bănci și-au închis serviciile de numerar manual”, conchide banca.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult