Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Caz șocant în SUA. Un copil de cinci ani a murit, după ce a fost lăsat șapte ore în mașină, pe caniculă. Unde era mama lui

O femeie a fost arestată săptămâna aceasta pentru moartea fiului ei adoptiv în vârstă de 5 ani, după ce a fost lăsat mai multe ore în mașină, scrie NBC News.  

Poliția din Omaha, statul Nebraska, a declarat că Juanita Pinon, în vârstă de 40 de ani, a fost acuzată de abuz asupra copilului prin neglijare, care a dus la deces, după ce băiatul a fost descoperit în interiorul vehiculului, miercuri, la puțin timp după ora 17.00, ora locală.

Mașina se afla într-o parcare din fața salonului de înfrumusețare unde lucrează Pinon, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Chris Gordon, pentru NBC News, adăugând că copilul a fost lăsat nesupravegheat în mașină timp de aproximativ 7 ore, în timp ce Pinon lucra. Acesta a fost transportat de urgență la un spital, unde a fost declarat mort, a declarat poliția.

Pinon nu a răspuns întrebărilor poliției dacă a lăsat cu bună știință băiatul în mașină sau dacă a fost accidental, a spus Gordon.

Un examen postmortem a fost efectuat pentru a stabili dacă băiatul a murit din cauza expunerii la căldură sau din altă cauză, a declarat Gordon vineri.

Citește și
ambulanta
Miracol in Bistrita. Un copil traieste dupa ce a cazut de la 25 m inaltime

Dacă a murit din cauza căldurii, ar fi cel puțin al zecelea copil care moare din această cauză 2024, potrivit KidsAndCars.org, un grup non-profit dedicat salvării vieților copiilor aflați în și în jurul vehiculelor.

„Gândiți-vă la temperatura din interiorul unui vehicul ca la o seră. Aveți un vehicul, există o mulțime de sticlă în el și apoi, în funcție de unghiul în care vă aflați față de soare, se încălzește foarte repede", a spus un medic.

KidsAndCars.org a constatat că, din 1990, aproape 1.100 de copii cu vârste mai mici sau egale cu 14 ani au murit în mașini fierbinți, marea majoritate având vârste mai mici sau egale cu 3 ani. Conform statisticilor grupului, majoritatea deceselor au avut loc atunci când părinții sau alte persoane care se ocupă de copii și-au lăsat copiii în mașină fără să știe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult