Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Axios: Mai mulți lideri democrați ne-au spus că Joe Biden se va retrage din cursa prezidențială peste câteva zile

Mai mulți democrați de top au declarat pentru Axios că presiunea crescândă a liderilor de partid și a prietenilor apropiați îl va convinge pe președintele Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială, chiar în acest weekend.  

Președintele în vârstă de 81 de ani, care acum s-a autoizolat din cauza COVID, se confruntă în prezent cu sondaje nefavorabile și o presiune publică ridicată, care face imposibilă continuarea campaniei sale, spun democrații.

Liderii Partidului Democrat, prietenii săi și principalii donatori cred că Joe Biden nu mai poate câștiga, nu poate schimba percepția publică asupra vârstei și acuității sale și nu poate obține majorități în Congres.

Din acest motiv, a crescut asupra sa presiunea de a renunța la calitatea de candidat, în special în ultimele zile.

Democrații se așteaptă ca sondajele de după Convenția Națională Republicană să arate o posibilă explozie care i-ar putea doborî și pe democrații din Congres. "Alegerea lui este să fie unul dintre eroii istoriei sau să fie sigur de faptul că nu va exista niciodată o bibliotecă prezidențială Biden", a spus pentru Axios unul dintre apropiații președintelui.

Citește și
Joe Biden, discurs electoral
Joe Biden pierde controlul asupra democraților. Tot mai mulți lideri din partidul său îi cer să nu mai candideze

Un sondaj AP realizat recent arată că aproape două treimi dintre democrați doresc ca Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult