Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile franceze, alertate de un incendiu la bordul unui submarin nuclear de atac

Un incendiu s-a declanşat vineri la bordul submarinului francez cu propulsie nucleară "Perle", pregătit pentru reparaţii la baza navală din Toulon, în sudul Franţei, iar pompierii au intervenit imediat, transmite DPA.

Autorităţile navale au declarat că nu există niciun risc de emisii radioactive în urma incendiului sau de la fumul rezultat, relatează Reuters.

Combustibilul nuclear al navei, precum şi armele de la bordul său au fost înlăturate înainte de începerea lucrărilor de reparaţii, a declarat Prefectura Maritimă pentru Mediterana franceză într-un comunicat şi o serie de mesaje postate pe Twitter.

Submarinul a fost evacuat fără ca nimeni să fie rănit, după declanşarea incendiului la prova navei, a declarat prefectura.

Autorităţile au trimis întăriri din Marsilia, situată la circa 60 km de Toulon, pentru pompierii care se luptă cu flăcările.

Citește și
cocaina
Descoperire surprinzătoare într-un submarin artizanal. Câte tone de cocaină au fost găsite

Submarinul nuclear de atac 'Perle', din clasa Rubis, este în serviciu din 1993. De la începutul anului, el se află într-o verificare tehnică majoră.

Ulterior, prefectura locală a declarat că incendiul este sub control.

O sursă din cadrul Ministerului francez al Apărării a indicat că ministrul apărării, Florence Parly, se va deplasa la Toulon cât mai curând posibil.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult