Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac de amploare în Fâșia Gaza. Zeci de oameni au murit într-un raid aerian israelian

Un atac aerian israelian, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a soldat cu moartea a douăzeci de persoane în tabăra de refugiaţi Nousseirat din centrul Fâşiei Gaza, devastată de mai mult de şapte luni de război, au anunţat Spitalul Al-Aqsa şi martori.

„Am primit douăzeci de morţi şi mai mulţi răniţi după ce un atac aerian israelian a vizat o casă aparţinând familiei Hassan din tabăra Nousseirat", a precizat spitalul Al-Aqsa într-un comunicat.

Potrivit martorilor, lovitura a avut loc în toiul nopţii, în jurul orei 3:00 dimineaţa (00:00 GMT).

Armata israeliană a precizat că verifică aceste informaţii.

De la începutul, pe 7 mai, a ofensivei la sol în oraşul Rafah, la extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, bombardamentele şi luptele s-au intensificat în jurul Nuseirat şi mai la nord, în Oraşul Gaza şi la Jabalia, unde armata israeliană a anunţat că desfăşoară operaţiuni "ţintite", notează și Agerpres.

Martori au relatat duminică despre explozii şi luptele continue toată noaptea la Jabalia.

Citește și
Rafah, Fasia Gaza
SUA au evacuat 17 medici americani blocați în Fâșia Gaza. „Au ajuns în siguranță”

În nordul Fâşiei Gaza, tiruri de artilerie au fost auzite în zona Sheikh Zayed, în timp ce în sud, la frontiera cu Egiptul, martori susţin că elicoptere israeliene au deschis focul în estul oraşului Rafah.

Spitalul Al-Ahli Arab din Oraşul Gaza a anunţat la rândul său că trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite într-o lovitură aeriană israeliană asupra unei şcoli în care se adăpostesc persoane strămutate în cartierul Al-Daraj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult