Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Activista ecologistă Greta Thunberg a fost inculpată pentru tulburarea ordinii publice în urma unei manifestații la Londra

Activista ecologistă Greta Thunberg a fost inculpată pentru tulburarea ordinii publice, după ce a participat la o manifestaţie, marţi, în marja unei conferinţe a industriei petrolului şi gazelor naturale, anunţă miercuri poliţia britanică.

Activista suedeză, în vârstă de 20 de ani, a fost arestată marţi de către poliţia britanică, scrie News.ro.

Ea și alte câteva sute de manifestanţi au blocat toate intrările hotelului unde se desfăşura conferinţa Energy Intelligence Forum.

„În spatele acestor uşi închise (...) politicienii fără coloană vertebrală fac înţelegeri şi compromisuri cu lobbyiştii din industria distructivă a combustibililor fosili", a declarat militanta suedeză în cadrul unei conferinţe de presă, organizate în marja demonstraţiei, marți.

Activista a fost eliberată sub control judiciar şi urmează să compară într-un tribunal, la Londra, la 15 noiembrie, anunţă poliţia.

Citește și
Greta Thunberg
Greta Thunberg acuză înțelegerile „din spatele ușilor închise” dintre politicieni și magnații petrolului. Incidente la Londra

Greta Thunberg face parte dintr-un grup de 26 de persoane inculpate cu privire la această manifestaţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult