Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât de dificile au fost subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2024. Ce spun profesorii

Profesorii Cristian Demian și Monica Chivu de la Centrul Unirea rezolvă live subiectele de la matematică la EURO 2024. Înainte de rezolvare, profesorii au vorbit și despre nivelul de dificultate a subiectelor.

„După o simulare în februarie care a stârnit controverse, cred ca examenul de astăzi are un nivel potrivit ocaziei și se aliniază probelor din anii anteriori. Toate subiectele respectă programa, nu avem exerciții capcană, surpriză, noi, cu care să nu ne fi întâlnit până acum.

Comparând cu anii trecuți, la subiectul I au fost exerciții de nivel mediu, subiectul II, la fel, exerciții și figuri bine cunoscute, la locul lor. Subiectul II verifică doar stăpânirea teoremelor, formulelor și proprietăților de bază în geometrie.

Subiectul III, echilibrat cu cele mai dificile cerințe la 1b din cauza acelei bănci în care stătea un singur elev. Problema 6 de geometrie în spațiu avem din nou calculul distanței de la un punct la un plan și o premieră, o problemă cu cerc.

Subiectele au fost mai ușoare decât la simulare, prin grilele de la algebră și geometrie. La simulare a fost foarte mult calcul la grile”, a explicat profesoara Monica Chivu.

Urmărește live rezolvarea subiectelor de Matematică de la Evaluare Națională 2024. 

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro de la ora 15:00. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult