Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vacanță cu peripeții pentru românii plecați în Dubai. Zborurile au fost date peste cap, iar străzile au fost inundate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vacanță cu emoții pentru românii plecați în Dubai în această perioadă. 

În emirat a plouat atât de tare încât zborurile au fost date peste cap, străzile au fost inundate, iar oamenii abia dacă au putut găsi un mijloc de transport ca să ajungă în siguranță la destinație. 

Vremea instabilă se menține și miercuri, iar locuitorii spun că n-a mai plouat așa de zeci de ani.

În anumite zone au căzut 160 de litri pe metru pătrat în doar câteva ore, echivalentul a doi ani de precipitații pentru această țară deșertică.

Străzile s-au transformat în râuri vijelioase, iar fulgerele au lovit zgârie norii din oraș, inclusiv faimosul Burj Khalifa. A bătut violent și vântul, iar din balcoanele turnurilor luxoase pur și simplu zburau piese de mobilier.

Citește și
inundații rusia
O regiune din Rusia se confruntă cu cele mai grave inundați din ultimii 80 de ani. Cel puțin 100.000 de oameni, evacuați

Cristian Chifoi, român stabilit în Dubai: „A început foarte nasol, eram la mall, culmea, s-a inundat mall-ul, nu îmi venea să cred, pica apă de peste tot, s-au închis magazinele. Nu circulau nici taxiurile, nu venea nimeni să te ia de nicăieri și se stătea la coadă la ieșirea din mall. Nu aveai pe unde să o iei, mașini au rămas blocate în trafic, sunt abandonate pur și simplu”.

Au fost cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani, spun cei care s-au născut în Emirate. Oamenilor le-a plouat în casele luxoase, iar în mall-uri apa a ajuns în mai toate magazinele aflate la parter.

În orașul deșertic nu a fost curent ore bune, iar transportul public a fost serios afectat. S-a stat pe loc ore bune și pe principala autostradă, care trece prin centrul Dubaiului.

Cele 14 benzi, câte șapte pe fiecare sens, au fost inundate în multe porțiuni. Unii oameni au decis să-și abandoneze mașinile și au început să meargă pe jos spre zone mai sigure.

Pistele aeroportului din Dubai au fost acoperite de ape. Deocamdată nu zboară nicio companie din Dubai spre România. Astfel, un număr mare de turiști români au rămas blocați. Este și cazul cântărețului Dinu Maxer, care și-a împărtășit necazul pe o rețea de socializare. Maxer și iubita lui sunt blocați în hotel.

Furtuna care a lovit Dubaiul și-a arătat forța și în Omanul vecin. 18 oameni au murit acolo în urma intemperiilor. Alerta de inundații s-a mutat acum spre Qatar și Arabia Saudită.

Regiunea este cunoscută pentru vremea caldă și uscată, deși ploi torențiale care provoacă inundații au avut loc tot mai des în ultimii ani.

Multe drumuri nu au canalizare, având în vedere lipsa de precipitații regulate. Canalizările care există, sunt în bună parte pline de nisip. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult