Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un șofer din Alba s-a dus să-și înnoiască permisul de conducere fals, cumpărat cu 2.000 de euro de pe Facebook. Ce a urmat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi bărbați din Alba au fost condamnați la închisoare cu amânare, după ce și-au cumpărat permise false de conducere din Marea Britanie, fără a urma cursurile unor școli de șoferi.

Culmea, deși știa că documentul este fals, unul dintre ei a mers să îl reînoiească și așa a ieșit totul la iveală.

Bărbatul era stabilit în Germania când, în urmă cu patru ani, și-a cumpărat de pe o rețea de socializare un permis de conducere ce figura a fi emis în Marea Britanie. Acesta a plătit 2.000 de euro și i-a fost livrat acasă, potrivit anchetatorilor.

Ca să intre în posesia actelor false, ce imitau documente emise în Marea Britanie, acesta a trimis unei persoane datele personale, o poză, dar și banii.

Chiar dacă el știa că permisul este fals nu a ezitat să vină în țară și să încerce să obțină unul românesc. Imediat, autoritățile și-au dat seama că documentul nu este în regulă și l-au denunțat. Recent, magistrații l-au condamnat la 4 luni și 20 de zile de închisoare cu amânare.

Citește și
Politie
Un tânăr și-a abandonat maşina pe care o conducea fără a deţine permis auto şi a fugit pe câmp. Unde a fost prins

Permis fals și la un șofer cu doar 4 clase

La fel a procedat și un alt bărbat care are doar patru clase și lucrează în domeniul construcțiilor. A plătit 1.000 de euro pentru un permis fals emis tot de autoritățile din Regatul Unit.

Acesta a fost oprit în trafic la noi de polițiști pentru o depășire neregulamentară. Când i-au fost cerute actele a prezentat documentul fals.

Pentru conducerea unui autoturism fără acte legale, fals în înscriuri a fost condamnat în prima instanță la 11 luni de închisoare cu amânare. Deciziile nu sunt definitive.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult