Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un medic de la Institutul Oncologic ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care a făcut septicemie şi a murit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un cunoscut medic chirurg din București este cercetat pentru ucidere din culpă, acuzat că ar fi uitat în abdomenul unei paciente o compresă.

Femeia de 73 de ani, din Dragomirești, a făcut septicemie după operație și a murit. Fiul ei a făcut plângere penală și cere ca medicul să fie tras la răspundere. Procurorii l-au chemat pe chirurg la audieri și l-au reținut în urmă cu puțin timp.

Potrivit procurorilor, operația s-a desfășurat la Institutul de Oncologie București pe 5 decembrie 2022. Deși intervenția chirurgicală părea că a decurs bine, fiul pacientei a observat că starea de sănătate a mamei se degradează rapid. Femeia a fost răpusă în final nu de boala de care suferea ci de septicemie, iar bărbatul a cerut autorităților să lămurească de la ce a pornit infecția.

Ana Maria Liță, purtător de cuvânt IPJ Dâmbovița: „Bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenție chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii și, ulterior, la decesul pacientei.”

La autopsie, medicii legiști au descoperit în abdomenul femeii un material sanitar lung de 30 de centimetri, numit în termen medicali „câmp steril”. Primul luat la întrebări de anchetatori a fost medicul chirurg care a operat-o pe femeie.

Citește și
sot bacau
Un bărbat acuză că iubita lui, gravidă în 4 luni, a murit din vina medicilor la Spitalul Județean Bacău. Poziția spitalului

Polițiștii de la Serviciul pentru investigații criminale au pus în aplicare două percheziții, una desfășurată la Institutul de Oncologie București și alta acasă la medicul acuzat de ucidere din culpă. La finalul perchezițiilor au fost ridicate documente, dar și un telefon mobil ca probe. Conducerea institutului a transmis că deocamdată nu dorește să ofere un punct de vedere despre cele întâmplate.

Chirurgul, un specialist în vârstă de 69 de ani, cu o experiență de aproximativ 9.000 de intervenții chirurgicale efectuate, a fost ridicat din casa lui din cartierul Pipera din Voluntari și audiat timp de mai multe ore. Deocamdată, Clegiul Medicilor nu s-a pronunțat în legătură cu acest caz.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult