Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bătrân din Dolj a mers să scoată economiile familiei de la bancă, dar în scurt timp a trecut prin spaima vieții sale

Your browser doesn't support HTML5 video.

La 90 de ani, un bătrân din Dolj a trecut prin spaima vieţii sale. A fost tâlhărit de doi indivizi, care l-au abandonat apoi pe un câmp, la 5 kilometri distanţă de casă.

Într-un final, omul a reuşit să se întoarcă și a povestit totul poliţiştilor. Făptaşii au fost prinşi după doar câteva ore şi sunt acum reţinuţi.

Victima, un bărbat de 90 de ani, a mers să scoată de la bancă economiile familiei - în total 25 de mii de lei, să îi aibă în casă pentru zile negre. Nu ştia că în tot acest timp fusese urmărit de tâlhari.

Aceştia l-au acostat şi s-au oferit să îl ducă cu maşina acasă. Pe drum, bătrânul a simţit însă că ceva nu este în regulă cu cei doi binevoitori, aşa că le-a spus că de fapt, vine de la spital.

Însă cei doi îi cunoşteau adevărul şi în loc să îl ducă acasă, la 10 kilometri distanţă, au ieşit din localitate.

Marin Camiloiu, victima: „A luat-o pe tarla. Au oprit maşina, când se da jos, mă dau și eu, mi-a tras așa și îmi ia pachetul. M-a doborât jos definitiv.”

Abandonat pe câmp, bietul bătrân a reuşit să ajungă la strada principală, unde a dat de un prieten, care l-a dus direct la poliţie.

Eugenia Camiloiu, soția bătrânului: „Ca doi bătrâni, el are 91, eu am 87 de ani, ne pregătim și noi ca oricare, astăzi suntem, mâine nu. Mi-e frică. Suntem 2 bătrâni, dacă se poate aș vrea să bag camere de luat vederi.”

După trei ore, tâlharii au fost prinşi.

Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj: „Au fost identificaţi cei doi tineri, cu vârstele de 18 şi 30 de ani, ambii din municipiul Băileşti, bănuiţi de comiterea faptei, întreaga sumă de bani fiind recuperată şi restituită persoanei vătămate.”

Făptaşii s-au întors recent din străinătate, unde această metodă de acostare a victimelor este frecventă.

Pentru agresori se va cere arestarea preventivă pentru tâlhărie calificată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult