Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Temperaturi de foc pentru România. Peste 700 de apeluri la serviciul de ambulanță au fost efectuate marți doar în București

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sudul țării a dogorit iarăși cu 40 de grade la umbră și peste 45 la soare. În București, serviciile de ambulanţă au primit zeci de apeluri de la oameni doborâți de căldură.

Alții s-au refugiat la punctele de prim ajutor instalate în mai multe zone. În total, doar în Capitală, peste 700 de persoane au solicitat ajutorul echipajelor medicale.

În dispeceratul 112 telefoanele au sunat toată ziua. De dimineața și până la ora 17, 759 de persoane au avut nevoie de ajutor numai în Capitală. 457 dintre cazuri au fost declarate urgențe de cod roșu și cod galben. 66 de oameni erau pe stradă când li s-a făcut rău. Au fost pline și centrele de prim-ajutor deschise în Capitală. Oamenii au căutat umbra ori un pahar cu apă rece. Marcela Ghiran, asistent medical: „Astăzi, peste 15 cazuri au fost, le-am oferit apă, tensiunea arterială o măsurăm la solicitarea dumnealor. Unii au avut amețeli, moleșeli. Se simțeau rău, dar nu într-atât cât să sunăm la serviciul unic de urgență 112”. La Iași, o femeie de 34 de ani a leșinat în aeroport din cauza căldurii. A fost transportată la spital, iar medicii spun că acum e în stare stabilă. Tot sudul țării a fiert la temperaturi caniculare. În Zimnicea erau 40 de grade la umbră la ora 16, însă temperatura resimțită se apropia de 45 de grade Celsius. A fost foarte cald si in Turnu Măgurele, Giurgiu, Roșiorii de Vede, București și Giurgiu. București: 40 grade Celsius

Turnu Măgurele: 43 grade Celsius

Zimnicea: 45 grade Celsius

Citește și
furtuna
HARTĂ | Cod galben de vreme instabilă în nouă judeţe, marți. Canicula face ravagii în țară până joi

Giurgiu: 41 grade Celsius Cei care au fost nevoiţi să iasă din case s-au refugiat pe unde au putut la umbră. Femeie: „Greu, foarte greu. Sunt rea de căldură și temperaturile astea îmi fac foarte rău. Am avut o programare și a trebuit să ies, nu am avut ce să fac”. Femeie: „Foarte greu, prefer frigul. E groznic, bem mult lichid, în primul rând, și pe stradă, și acasă. Mai mult la răcoare în casă”. Reporter: Ați mai prins temperaturi așa ridicate?

Femeie: „Niciodată. Mi se par insuportabile. Să sperăm că trecem și peste această situație.” Va fi foarte cald toată săptămâna, iar pentru miercuri este în vigoare un cod galben de caniculă.

Incendiu de proporții lângă București

Din pricina căldurii sufocante au început și la noi incendiile de vegetație. Pompierii au fost chemați lângă București la un incendiu uriaș.

Au fost ore de foc lângă București, pe câmpul dintre Bragadiru și Măgurele, care a fost cuprins de flăcări pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare, spun pompierii.

Focarele nu au fost stinse în totalitate, deși pompierii nu se mai află la fața locului, au mai rămas doar două echipaje de poliție, și încearcă la stingă focul care s-a reaprins între timp. Este un mare pericol în acest moment deoarece pompierii au plecat de la fața locului, iar focul se poate extinde în orice moment, pentru că bate vântul foarte tare.

Au fost nu mai puțin de 13 echipaje de pompieri încercând să intervină, dar nu au putut face față prea ușor, pentru că vântul împingea cu o repeziciune uimitoare. A ajuns foarte aproape de case și oamenii au fost disperați să stingă focul cu ce au apucat. Au mai avut inspirația de a adduce mai mulți agricultori care, cu ajutorul tractoarelor, au brăzdat câmpul și au izolat o bună parte dintr-o cultură de rapiță, care a fost salvată astfel.

Incendiul se pare că ar fi izbucnit din cauza caniculei, s-ar părea că o sticlă s-a încins atât de tare vegetația uscată din jurul ei s-a aprins. Se întâmpla undeva lângă localitatea Bragadiru, care se află la doar câțiva kilometri distanță de câmpul dintre Bragadiru și Măgurele, și de acolo flăcările au pornit cu o viteză uluitoare și au ajuns până lângă Măgurele. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult