Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful DIICOT: Modificările codurilor penale ar putea duce la închiderea a peste 4700 de dosare

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că peste 4.700 de dosare ar putea fi închise în cazul în care modificările Codurilor penale vor intra în vigoare.

”Pentru noi, principala afectare, să zicem așa, ar trebui să fie cea dat de închiderea intempestivă a unui număr de 4700 de dosare ca urmare a dispoziției, și discutm ipotetic în acest moment, potrivit căreia dosarele în care dupa 1 an nu a fost începută urmărirea penală in personam vor trebui închise. 4770. Dialogul este unul eminamente tehnic. ” - a declarat șeful DIICOT.

Luni, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, luni, potrivit Agerpres, că a fost finalizată analiza modificărilor aduse Codului de procedură penală, inclusiv prin consultarea unităţilor de parchet şi a structurilor specializate, fiind identificate 33 de articole de lege care prezintă elemente de neconstituţionalitate.

Potrivit analizei efectuate, articolul referitor la prezumţia de nevinovăţie conţine mai multe alineate care au formulări neclare sau prevederi impredictibile.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și
gabriela firea
Gabriela Firea: PSD decide săptămâna viitoare dacă dă OUG sau nu pe Codul Penal

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult