Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trafic de migranți în România, organizat de o grupare afgană și alta pakistaneză. Un român oferea cazare transfugilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Percheziții în zorii zilei, joi, în Timiș, într-un caz de trafic de migranți. Descinderile au legătură cu uciderea unui afgan la finalul lunii ianuarie a acestui an.

Din rețea făcea parte și un român care asigura cazarea transfugilor. De la primele ore ale dimineții, zeci de polițiști au descins în mai multe adrese din Timișoara și din județ. În urmă cu aproape 6 luni un refugiat afgan a fost ucis în plină stradă de mai mulți migranți. Șase dintre ei au fost prinși după câteva zile într-un mall din București.

Polițiștii de la Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror, au continuat, însă, cercetările. Aurora Piperea, purtător de cuvânt IPJ Timiș: ”S-au sesizat din oficiu privind săvârșirea mai multor infracțiuni de trafic de migranți, nedenunțare, tâlhărie calificată și favorizarea făptuitorului, de către membrii ai două grupări specializate în trafic de migranți, respectiv gruparea afgană și cea pakistaneză”. Astăzi, printre suspecți, s-a aflat și un român care oferea cazare migranților. Una dintre locații este și această casă care este închiriată. Călăuzele o foloseau ca să țină migranţii până când reușeau să-i scoată din tară spre vestul Europei. În urma perchezițiilor, 10 persoane vor fi aduse la audieri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult