Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Morgan Freeman împlinește 86 de ani. Imagini de colecție din viața actorului. Cum arăta „Dumnezeu” în tinerețe | GALERIE FOTO

Actorul și regizorul Morgan Freeman își va sărbători cea de-a 86-a aniversare pe 1 iunie.  

Iubitul actor a câștigat mai multe premii pentru întreaga carieră din cinematografie, printre care un Oscar și un Glob de Cristal.

Cunoscut pentru rolurile din filmele „Seven”, „The Shawshank Redemption”, „The Divine Bruce” și „The Grifters”, Freeman a fost recunoscut cu multiple premii și nominalizări importante.

Printre cele mai notabile distincții se numără un Premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul „Million Dollar Baby" (2004).

Morgan Freeman s-a născut pe 1 iunie 1937, într-o familie modestă din Memphis, Tennessee, SUA. Și-a început cariera în actorie la o vârstă fragedă și a devenit cunoscut pe scena televiziunii în anii '70, cu rolurile din serialele „The Electric Company" și „Ryan's Hope".

Citește și
qatar, cupa mondiala
Festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar: Ceremonia a fost condusă de actorul Morgan Freeman

Rolul care l-a consacrat a fost cel al lui Red din filmul „The Shawshank Redemption" din 1994. Interpretarea sa a adus laudele criticilor și i-a adus lui Morgan Freeman recunoaștere internațională.

Vocea iconică 

Probabil că mulți îl recunosc pe actorul Morgan Freeman după vocea sa iconică, profundă și gravă. Vocea inconfundabilă a actorului se numără printre cele mai recunoscute timbre din industria filmului.

Morgan Freeman este cunoscut ca un „maestru al narării", fiind printre cei mai căutați actori care furnizează voci pentru documentare, reclame și alte proiecte audiovizuale.

Rolul Lui Dumnezeu

Morgan Freeman este adesea asociat cu imaginea Lui Dumnezeu datorită rolului său din filmul „Bruce Almighty" (2003), regizat de Tom Shadyac. În acest film, Freeman interpretează rolul lui Dumnezeu și joacă alături de Jim Carrey, care îl întruchipează pe Bruce Nolan.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult