Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul Statelor Unite, de 1 Decembrie: ”La mulți ani, România! La mulți ani, dragi prieteni”. Urarea Departamentului de Stat

”La mulți ani, dragi prieteni!”, este mesajul transmis de 1 decembrie de Ambasada SUA în România, în timp ce Departamentul de Stat american amintește că suntem ”aliați, parteneri și prieteni” de zeci de ani, cu ”legături istorice profunde”.  

De Ziua Națională a României, Ambasada Statelor Unite la București transmite un mesaj scurt: ”La mulți ani, Romania! La mulți ani, dragi prieteni!”, alături de o poza aniversară, pe care și-a setat-o și ca fotografie de copertă.

Mesajul a strâns circa 600 de aprecieri și a fost distribuită de zeci de ori, la momentul publicării acestei știri.

Departamentul de Stat al SUA a avut, pe de altă parte, un mesaj mult mai elaborat pentru România.

În urarea sa, purtătorul de cuvânt Matthew Miller amintește că România și SUA sunt ”aliați, parteneri și prieteni de zeci de ani”, sunt unite de ”legături istorice profunde”, iar americanii se declară mândri să lucreze alături de români, care manifestă un sprijin ”ferm și neclintit” în angajamentele comune.

Citește și
Parada1DecembrieTricolor
Din ce în ce mai mândri că suntem români. 95% declară că sunt mândri de asta, în creștere de la 83% acum 10 ani - Sondaj
Viitorul colaborării dintre națiunile noastre devine din ce în ce mai luminos”

Iată și mesajul transmis de Departamentul de Stat al SUA: 

”În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul României cu ocazia împlinirii a 105 de ani de la Ziua Marii Uniri. Statele Unite și România au fost aliați, parteneri și prieteni de zeci de ani. Această prietenie este înrădăcinată în valorile noastre comune – democrație, libertate și cooperare pașnică, precum și legăturile istorice profunde ale familiei și culturii.

Conducerea României în cadrul Alianței NATO ne consolidează securitatea colectivă, în special în regiunea Mării Negre.

Sprijinul dumneavoastră pentru independența Ucrainei și pentru bunăstarea poporului său a fost ferm și neclintit.

Suntem mândri să lucrăm alături de dumneavoastră pentru a ne asigura că armata ucraineană are pregătirea și echipamentul necesar pentru a respinge războiul de agresiune al Rusiei, pentru a oferi ajutor umanitar și sprijin refugiaților și pentru a construi căi pentru ca cerealele ucrainene să ajungă într-o lume înfometată.

Viitorul cooperării dintre națiunile noastre devine din ce în ce mai luminos. Suntem încântați să colaborăm la energia curată și securitatea energetică prin proiectele centralei nucleare de la Cernavodă și al reactoarelor mici modulare (SMR) Doicești, la explorarea spațiului prin Acordurile Artemis și la continuarea consolidării schimburilor culturale, educaționale și economice dintre noastre. popoarele.

Le doresc guvernului și poporului României o Ziua Marii Uniri fericită”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult