Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avion de acrobaţie, prăbuşit în Prahova. Pilotul, liderul echipei de acrobații aeriene „Iacării Acrobați” a decedat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Liderul vestitei echipe de acrobaţii aeriene „Iacării Acrobaţi” şi-a pierdut viaţa sâmbătă după-amiază, după ce s-a prăbuşit cu un aparat de mici dimensiuni pe un câmp, din judeţul Prahova.

Pilotul Dan Ştefănescu avea 55 de ani și o experienţă de mii de ore de zbor pe 20 de tipuri de aparate. Nimeni nu ştie, deocamdată, cauza acestei tragedii.  

 

Avionul de acrobaţie Suhoi 31, un avion uşor de mici dimensiuni, s-a prăbuşit puţin după ora 14 şi 30 de minute, pe un câmp din Târgşoru Vechi, în imediata vecinătate a aerodromului de la Strejnicu. La manşă era chiar proprietarul aparatului, pilotul Dan Ştefănescu, nimeni altul decât liderul echipei de acrobaţie „Iacării Acrobaţi”. Alertate, echipele de salvare au pornit spre locul accidentului. A fost trimis în ajutorul pilotului şi un elicopter SMURD, gata să preia rănitul pentru a fi transportat mai rapid la spital. Din păcate, însă, rănile suferite i-au fost fatale. Vestea teribilului accident a îndoliat nu doar întreaga comunitate de aviatori din ţară, dar şi iubitorii de acrobaţii aviatice.  

 

Citește și
Andrzej Duda
Avionul preşedintelui polonez, Andrzej Duda, s-a întors din drum şi a aterizat de urgenţă

Dan Ştefănescu avea 55 de ani şi era considerat unul dintre cei mai experimentaţi piloţi români. Şi nu doar de acrobaţie. Cu 16 mii de ore de zbor la activ, cu o experienţă în pilotarea a 20 de tipuri de aeronave, liderul Iacărilor a cunoscut gloria în aer, locul de unde s-a întors cu multe premii. De ani buni, era pilot comandant dar şi instructor de zbor pentru aeronava Boeing 737. Teribilul accident de lângă aerodromul Strejnicu este investigat acum atât de specialişti în aviaţie, cât şi de poliţisti şi procurori.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult