Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu de proporții la un bloc din Constanța. 40 de persoane, evacuate de pompieri, iar multe altele s-au autoevacuat

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost mobilizare de forţe joi seara, la Constanța. Acoperișul unui bloc cu zece etaje, din zona Faleză Nord, s-a aprins, iar flăcările violente s-au extins rapid şi ameninţau să ajungă şi la apartamente

Câteva zeci de persoane au fost evacuate, în timp ce fumul dens inundase deja clădirea.

Câţiva trecători au dat alarma, după ce au văzut cum flăcările cuprind terasa din lemn, amenajată pe blocul cu zece etaje. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins rapid, pe o suprafață de 300 de metri pătrați.

Cei peste 50 de pompieri mobilizaţi în zona i-au evacuat de urgență pe locatari. Mulți încă nu aflaseră de incendiu.

Femeie: „Ne-au spus că este un incendiu sus pe acoperiș.”

Citește și
soldati rusi
Şase militari ruși au murit într-un incendiu care s-a produs în apropierea frontierei cu Ucraina

Femeie: „Ne-au rugat să ieșim afară cât se poate de repede am ieșit lume și tot ce vedeți. Strigau pompierii, deja strigau, poliția, tot.”

Femeie: „Probabil că au vecinii ceva pe acolo, nu știu, era fum, asta am văzut, că era fum și bătea vântul și împrăștia fumul.”

În câteva minute, fumul dens inundase deja casa scării.

Oana Manoilă, ofițer de presă ISU Dobrogea: „Până la ajungerea echipajelor de intervenție, în jur de 20 de persoane s-au autoevacuat din bloc, iar colegii mei au evacuat alte aproximativ 40 de persoane.”

Focul a fost stins după aproximativ o oră. Incendiul a distrus terasă şi a afectat un apartament de la ultimul etaj. Din fericire, nu a fost nimeni rănit. Din primele cercetări făcute de pompieri, se pare că totul ar fi pornit de la un scurtcircuit la instalația electrică improvizată a terasei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult