Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În România, un biciclist moare la fiecare două zile. Marii asigurători plătesc anual despăgubiri de 1,8 miliarde de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

România este țara în care în fiecare minut are loc un accident. Sunt peste 400 de mii anual, iar bicicliștii sunt primii vulnerabili în fața pericolelor. Potrivit autorităților, mulți se urcă băuți pe bicicletă, iar asta îi poate costa viața.

În România, un biciclist moare la fiecare două zile. Anul trecut, peste 600 au fost implicați în accidente - iar 163 dintre ei și-au pierdut viața. Biciclist: „Merg doar pe unde am voie, de exemplu, pe pista de bicicliste si nu printre mașini.”

Reporter: La ce ești atent în jurul tău?

Biciclist: „La oamenii care conduc, să mă vadă în primul rând și să nu mă lovească.” În ciuda haosului de pe străzi, în Capitală, bicicliștii par chiar feriți de pericole. În București au fost înregistrate cele mai puține accidente în care au fost implicați bicicliști. De exemplu, anul trecut, un singur biciclist și-a pierdut viața în trafic, iar alți 49 au fost răniți grav. Și în 2023, tot un singur biciclist a murit într-un accident rutier, iar alți 33 au fost răniți grav pentru că nu s-au asigurat la schimbarea direcției de mers.

Subcomisar Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere: „În Capitală ne confruntăm și cu o altă situație, și anume bicicliștii circulă pe trotuar - un loc special destinat pentru pietoni. Au fost situații - mai rar întâlnite, dar au fost - cu bicicliști care se aflau sub influența băuturilor alcoolice.” Ca să se știe la adăpost de eventuale neplăceri, cei care merg des cu bicicleta trebuie să știe au fost concepute asigurări pentru ei. Claudiu Sofron, UNSAR: „Își pot asigura propria viață sau propriul accident în caz că ai nevoie. Poți să ai o asigurare de sănătate și asigurări de răspundere civilă dacă tu ca biciclist ești vinovat de producerea accidentului poți despăgubi terța persoană pentru prejudiciile produse evident.” Anual, marii asigurători din România plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde de euro, ceea ce înseamnă 5 milioane de euro în fiecare zi.

Citește și
ambulanta
Accident cumplit în Teleorman. Un bărbat care mergea pe lângă bicicletă, lovit mortal de o autocisternă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult