Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini din Irpin, filmate de echipa Știrilor PRO TV. Cum arată acum apartamentele din blocurile bombardate de ruși

Your browser doesn't support HTML5 video.

Corespondentul PRO TV Camelia Donțu și operatorul Cristian Corchiș au filmat în Irpin, orașul bombardat de ruși la începutul invaziei. Irpin a fost scena unui masacru comis de trupele Moscovei, care au ucis sute de civili nevinovați.  

Orașul, situat la periferia Kievului, rămâne un simbol al distrugerilor masive și al crimelor provocate la începutul conflictului din Ucraina.

Deși blocurile și casele au fost bombardate, unii oameni au refuzat să își părăsească locuințele, până în momentul în care au fost evacuați. Au sperat până în ultima clipă că totul va trece, însă lucrurile au mers din rău în mai rău. Mulți dintre cei care au rămas în oraș au fost martori la violuri și crime greu de descris în cuvinte.

Echipa PRO TV a filmat într-unul din blocurile devastate de bombardamentele ruse.

Fațadele clădirilor din oraș sunt complet distruse. Geamuri nu mai există, iar pereții și ușile de la intrare sunt găurite de gloanțe. Din apartamentele distruse de suflul exploziilor au rămas doar pereții, plini de urme de obuze. Ușile și mobilierul lipsesc, fiind folosite, probabil, de localnici pentru a se încălzi, în timpul iernii.

Citește și
dmitri medvedev
Medvedev: Dacă Rusia nu obține victoria în Ucraina, atunci va înceta să existe, se va dezintegra
”Aici s-au dat unele dintre cele mai dure lupte”

Într-una din camere, un proiectil a distrus și podeaua, iar balconul abia se mai susține. Toată terasa blocului este găurită de bombe.

Camelia Donțu, corespondent PRO TV: “Ne aflăm pe acoperișul unui bloc din Irpin. Aici s-au dat unele dintre cele mai dure lupte pentru apărarea capitalei Kiev. Rușii au folosit gloanțe, proiectile, bombe și rachete și, după aproape o lună de război, au lăsat în urma lor un adevărat dezastru. Au fost distruse zeci de case, apartamente, spații comerciale, chiar și biserica din centrul orașului”.

Pe zidul unui bloc de apartamente distruse bombardamente a apărut și o lucrare a misteriosului artist Banksy, care a devenit un punct de atracție pentru fotografii amatori.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult