Modifica setarile cookie
Toate categoriile

George Simion și susținători AUR, miting la Parchetul General. Vrea să fie audiat, dar nu e momentul în anchetă

Your browser doesn't support HTML5 video.

George Simion a ajuns la Parchetul General, deși nu a fost citat de procurorul de caz. Totul, după scandalul de zilele trecute în care este acuzat că a instigat la falsificarea semnăturilor pentru candidatura la europarlamentare a lui Silvestru Șoșoacă.

George Simion a intrat în Parchetul General, mai exact pe hol, solicitând ca procurorul de caz să îl audieze. Însă, până în acest moment, cel care se ocupă de dosarul falsificărilor de semnături pentru europarlamentare nu a dat vreun semn că este dispus să îl primească în biroul său pe George Simion. De altfel, este nevoie să fie îndeplinită o procedură pentru ca aceste audieri să se desfășoare așa cum trebuie, iar în urmă cu puțin timp, reprezentanții Parchetului General au transmis că nimeni nu a fost citat în acest dosar și că nicio altă persoană în afară de Silvestru Șoșoacă nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar.

Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar în urmă cu două zile, sub acuzația de fals, uz de fals și fals în declarații, după ce ar fi depus semnături la Biroul Electoral Central falsificate, despre care există această bănuială. El s-a apărat și a spus că aceste semnături au fost verificate de avocatul său înainte de a fi depuse la BEC. Procurorii Parchetului General, însă, bănuiesc că liderul AUR, George Simion, ar fi instigat mai multe persoane, membrii de partid și angajați ai Parlamentului, să se adune la sediul central al partidului în luna aprilie și să ajute la falsificarea semnăturilor necesare lui Silvestru Șoșoacă.

S-au creat ceva tensiuni aici, la Parchetul General, înainte cu puțin timp ca George Simion să sosească. Aici s-au adunat mai mulți susținători, așa că cei de la Jandarmerie au creat un perimetru de siguranță la intrarea în Parchetul General.

George Simion a negat toate acuzațiile aduse în dosarul semnăturilor falsificate şi joi a făcut precizări, într-un interviu pentru Știrile PRO TV.

Citește și
Silvestru Sosoaca
Silvestru Șoșoacă, audiat la Parchetul General. Surse: Este suspectat că ar fi depus semnături false, ajutat de George Simion

Silvestru Șoșoacă este sub control judiciar și trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la Secția 6 de poliție. Candidatul independent la alegerile pentru Parlamentul European este cercetat pentru uz de fals și fals în declarații, dar vrea să conteste această măsură.

Reporter: V-a ajutat sau nu domnul Simion să strângeți acele semnături?

Silvestru Șoșoacă: „Nu doar George Simion! Că se tot bate monedă pe el. Ci tot spectrul naționalist a pus umărul la participarea mea. Deci ei au fost cei care au făcut o neregulă, eu fiind acel beneficiar prejudiciat de către ei, și culmea, eu am fost inculpat.”

De cealaltă parte, liderul AUR neagă acuzațiile potrivit cărora ar fi chemat la sediul partidului zeci de persoane care ar fi stat inclusiv peste noapte ca să falsifice până la o sută de mii de semnături.

George Simion, președinte AUR: „Nu am îndemnat la nicio falsificare. E o bazaconie. E o vânătoare de vrăjitoare. De ieri până azi, deja mai avem încă două dosare penale pe rol. Sunt disperați."

Ce spunea Simion în trecut: „Sunt false”

Deși acum se dezice de orice ajutor pe care procurorii lasă de înțeles că i l-ar fi dat lui Silvestru Șoșoacă, George Simion critica într-un interviu recent rigorile legislației în privința candidaților independenți. Cei care vor să intre în cursa electorală fără susținerea unui partid trebuie să prezinte liste cu cel puțin 100 de mii de semnături ale oamenilor care i-ar vota, de departe mult mai multe decât în alte state europene.

Valeriu Nicolae, jurnalist: Crezi că e posibil să strângi cinstit 100.000 de semnături?

George Simion, președinte AUR: „Nu. Unii își ascund hoția asta în spatele unor firme de promotori, nu, că au strâns firmele de promoteri, ni le-au adus. Nu, sunt false. Nu a strâns nici USR, nici AUR aceste semnături, care chiar au fost în stradă. Nu au strâns nici independenții. Este o prefăcătorie."

Un nou dosar deschis în rem și instrumentat de Parchetul General, dar și de poliție, vizează acuzații de amenințare, loviri și constituirea unui grup infracțional organizat. Anchetatorii s-ar fi sesizat din oficiu în urma unei altercații fizice care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, în Suceava, în cadrul unui miting organzat de partidul AUR. Atunci, un membru al partidului s-ar fi bătut cu un protestatar.

Georgiana Teodorescu, avocat, candidat la europarlamentare: „L-a îmbrâncit pe colegul și colegul nostru l-a îmbrâncit înapoi, a ripostat. Ca să se apere.”

Deocamdată, George Simion nu a fost chemat de procurori pentru a da explicații în niciunul dintre cele două dosare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult