Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Freezing Rain în București. Imagini cu ploaia înghețată care a lovit Capitala

Vremea rea a adus fenomenul de freezing rain în Capitală.

Freezing Rain se formează atunci când ploaia întâlneşte o suprafaţă rece și îngheaţă instantaneu, fie că e vorba de metal sau de asfalt.

Recomandările poliției

Polițiștii Brigăzii Rutiere recomanda conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frana in condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare.

Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colțurile intersecțiilor.

Citește și
ploaie inghetata
Ploaia înghețată a provocat haos în zeci de județe. Vremea rămâne rece toată săptămâna

Pietonilor le recomandam să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

Ploaia înghețată transformă șoselele în patinoare și acoperă cu o pojghiță de gheață tot ce prinde. Cei care ies cu mașina, trebuie să fie atenți și la viteză, dar și la anvelope.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult