Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Flori inedite la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Zeci de plante carnivore pot fi admirate de vizitatori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de plante carnivore pot fi admirate, zilele acestea, la Grădina Botanică din Cluj-Napoca, în cea mai mare expoziție de acest tip din România.  

Inofensive pentru oameni, aceste plante pot ucide insectele în doar câteva secunde cu mecanismele lor de „vânătoare”.

Unele se strâng în jurul prăzii, în timp ce altele o îneacă prin lichidele pe care le secretă. Insectele n-au nici o șansă în lupta cu aceste plante.

Una dintre cele mai spectaculoase plante care este expusă la Cluj se hrănește momind insectele cu o aromă irezistibilă, apoi se strânge brusc în jurul victimei. Fascinați, vizitatorii au admirat plantele carnivore care și-au perfecționat tehnicile de vânătoare în milioane de ani de evoluție.

Turist: „Abia am intrat. Interesante oricum, și vedem ce flori au, ce insecte mănâncă”.

Citește și
Reginaldo Vasconcelos
A postat o poza pe Facebook si, fara sa stie, a facut o descoperire istorica. Ce a aflat dupa 3 ani un barbat din Brazilia

Reporter: Nu sună înspăimântător plante carnivore?

Turist: „Da, într-adevăr. Când auzi așa te poți gândi că te poate mușca de deget sau ceva”.

Turist: „Sunt interesante”.

Reporter: Ați mai văzut atâtea într-un loc?

Turist: „Da! Chiar avem și noi acasă. Am văzut cum prinde insectele, în general”.

Plante carnivore în România

În România trăiesc doar câteva specii de plante carnivore, iar cea mai cunoscută este Drosera Rotundifolia, cunoscută sub denumirea de Roua Cerului. Aceasta ,,vânează" insectele de mici dimensiuni.

Mihai Pușcaș, director Grădina Botanică ,,Alexandru Borza” din Cluj-Napoca: ,,Plantele carnivore, insectivore majoritatea, plante care într-un fel se transformă în prădători. Din cauză că trăiesc în locuri în care nu există suficienți nutrienți pentru plante și săruri de un anumit tip, ele capturează prăzi pe care apoi le digeră prin diverse structuri. Ele vor prinde diverse animale mici pe care apoi le vor omorî, și pe care apoi le vor devora cu niște sucuri digestive".

Expoziția rămâne deschisă și zilele următoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult