Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii vor fi nevoiți să recupereze zilele libere oferite drept punte cu sărbătorile legale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Una caldă, una rece, pentru elevi: vor fi nevoiți să recupereze zilele libere oferite drept punte cu sărbătorile legale.

Prima zi liberă de acest tip este 23 ianuarie, ca să facă legătura între weekend şi 24, marţi, când e sărbătoare legală. Ministerul Educației a înștiințat școlile că trebuie să organizeze recuperarea orelor pierdute. Fie sâmbăta, fie cu orar prelungit în timpul săptămânii.

Elevii se întorc în bănci luni, pe 9 ianuarie. Vor avea însă două zile libere pe 23 și 24 ianuarie, zile care se vor lega cu weekendul. În februarie, copiii intră din nou în vacanţă pentru o săptămână, în funcție de perioada aleasă de inspectoratele școlare din fiecare județ.

Ziua de 23 este liberă pentru a face punte cu Ziua Unirii Principatelor Române, la fel și ziua de 2 iunie, legată de Ziua Copilului.

Dar elevii vor fi nevoiți să recupereze ambele zile de legătură, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către școlile din ţară. Rămâne la latitudinea directorilor cum vor organiza aceste recuperări.

Citește și
calendar
Guvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 să fie zile libere

Daniela Voinea, director Scoală Gimnaziala Sfinții Voievozi: "La mine la scoală având în vedere că funcționez într-un singur schimb aceasta recuperare se vă face din mers, vor fi adăugate în orar câte o oră în fiecare zi astfel încât să recuperăm."

Probleme mai mari de organizare vor fi la școlile care funcționează în mai multe schimburi.

Iulian Cristache, Federație Părinți: "Sub nicio formă elevii care au 6 ore, nu vor sta 7 ore sau 8 la scoală sau cei care vor sta, vor asculta doar fară să mai aibă puterea să facă ceva."

De aceste zile libere de legătură, inclusiv ziua de 14 august, se vor bucura toți bugetarii.

Astfel, în acest an, angajații de la stat vor avea în total 18 zile libere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult