Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia ICCJ după ce DNA a cerut termene mai scurte în procesul lui Dragnea

ICCJ a respins cererea DNA de preschimbare a termenului de judecată în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

 

DNA a solicitat ca dosarul lui Dragnea să fie judecat mai repede, având în vedere că următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 20 mai.

Liviu Dragnea a declarat miercuri că solicitarea DNA "este mult prea pe faţă", adăugând că astfel de cereri se depun doar când apar situaţii excepţionale.

"Am auzit şi eu (...) că DNA-ul lui Iohannis a cerut Curţii Supreme. (...) DNA a intrat în panică, e agitat. De ce sunt agitaţi? Au în grafic ceva, un grafic cu date, când trebuie să fie executat unul sau altul? Au hotărât ei că pentru mine şi pentru Darius (Darius Vâlcov - n.r.) trebuie să se dea termenele mai aproape. De ce? Au explicat motivul? Astfel de cereri se depun doar când apar situaţii excepţionale. Unde e situaţia excepţională?", a spus Dragnea.

Luni, un complet format din cinci judecători de la Instanţa supremă a amânat dosarul lui Dragnea pentru 20 mai, motivul invocat fiind dreptul la apărare al inculpaţilor.

Citește și
liviu dragnea
Dragnea, după ce DNA a cerut termene mai scurte: ”Este mult prea pe față”

Avocaţii lui Dragnea şi ai celorlalţi inculpaţi au solicitat amânarea dezbaterilor până pe 19 aprilie, când Curtea Constituţională urmează să ia o decizie cu privire la conflictul de natură constituţională dintre Parlament şi Instanţa supremă pe tema completurilor specializate pe cazurile de corupţie.

Procurorul de şedinţă de la DNA nu a fost de acord cu amânarea procesului, acuzându-i pe avocaţi că urmăresc tergiversarea judecării dosarului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult