Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce Tesla a scăzut prețurile în China. Cât costă acum vehiculele electrice din gama superioară

Prețurile Tesla au scăzut în China, într-o încercare a creșterii vânzărilor afectate de concurența mașinilor chinezești. Sunt așteptate reducceri, cel puțin pe gama superioară Y Tesla și pe piețele din Europa și SUA.

Tesla a redus preţurile în China pentru versiunile sale de performanţă şi cu autonomie lungă Model Y, începând cu 14 august. Este pentru prima oară, din ianuarie când Tesla şi-a redus preţurile vehiculelor în China, deşi producătorul american de maşini electrice a apelat și la alte stimulente pentru a creşte vânzările în faţa concurenţei în creştere din ultimele luni.

Măsura a venit după ce vânzările de vehicule Tesla fabricate în China au scăzut cu 31% în iulie, faţă de iunie, prima lor scădere lunară din decembrie, deoarece producătorul auto a oprit o parte din producţie pentru a se pregăti pentru o lansare a unei versiuni îmbunătăţite a automobilului Model 3, transmite Reuters, citat de news.ro.

În schimb, vânzările grupului chinez BYD au crescut faţă de iunie.

Tesla a redus preţurile de pornire ale ambelor versiuni ale Model Y cu 14.000 de yuani (1.935 dolari).

Citește și
xai
Musk lansează compania de inteligență artificială xAI, „pentru a înțelege realitatea”

Preţul de pornire al Model Y Long Range scade cu 4,5% la 299.900 de yuani, iar preţul de pornire al Model Y Performance este acum de 349.900 de yuani, în scădere cu 3,8%.

În acelaşi anunţ, Tesla a mai spus că va oferi subvenţii de asigurare în China în valoare de 8.000 de yuani, între 14 august şi 30 septembrie, pentru cumpărătorii versiunilor entry-level, cu tracţiune spate, ale vehiculelor Model 3 aflate pe stoc.

Analistul Evercore ISI, Chris McNally, a declarat într-o notă de cercetare că se aşteaptă la reduceri similare de preţuri selectate în SUA şi Europa, iar asta ar putea duce la aproximativ 1 punct procentual de presiune succesivă asupra marjelor Tesla din trimestrul trei.

Acţiunile companiei au scăzut cu 2,7%, până la un minim de peste două luni, de 236,15 dolari pe unitate, în urma informaţiilor.

Luna trecută, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că sunt posibile reduceri suplimentare de preţuri, chiar şi după ce au scăzut marjele producătorului auto.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult