Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Criminalul doctoriței din Brăila ar fi ucis-o în doar 33 de secunde. Ce au dezvăluit rezultatele testului ADN

Your browser doesn't support HTML5 video.

La 4 zile de la oribila crimă din Brăila, unde o dentistă din Republica Moldova a fost omorâtă cu cruzime în cabinetul ei, anchetatorii au un suspect.

Procurorii spun că el ar fi premeditat crima, ar fi acționat în doar 33 de secunde și și-ar fi schimbat hainele de mai multe ori. Probele biologice îl incriminează și nu este exclus să fi acționat la comandă. Suspectul a mai comis furturi violente în Germania și Franța, dar din cabinetul doctoriței nu a dispărut decât telefonul ei mobil. Individul a fost arestat în urmă cu o oră și jumătate.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

A fost surprins momentul în care polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, îmbrăcați civil, îl coboară dintr-o mașină pe presupusul criminal al doctoriței din Brăila. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, i-a felicitat pentru că "l-au reţinut într-un timp remarcabil de scurt". Individul are 38 de ani, este din Brăila și locuiește în apropierea cabinetului doctoriței ucise.

Reporter: L-ați ridicat de pe stradă, a opus rezistență?

Citește și
suspect
Apar primele imagini cu presupusul criminal al dentistei din Brăila. Noi informații despre cum a fost ucisă

Comisar șef Ionuț Zaharia, Poliția Brăila: „Pe raza municipiului Brăila a fost depistat și a fost condus la sediu.”

Reporter: Ieri a fost la o nuntă?

Comisar șef Ionuț Zaharia, Poliția Brăila: „A participat la o petrecere." În fața anchetatorilor suspectul s-a prevalat de dreptul la tăcere și nu a recunoscut faptele de care este acuzat. Susține că este nevinovat. Anchetatorii spun că probele biologice sunt definitorii în acest caz. În plus, individul a fost surprins de camerele de supraveghere cum inspectează cabinetul stomatologic, iar după ce s-a asigurat că victima e singură a intrat peste ea. Procurorii spun că i-ar fi luat viața doctoriței în doar 33 de secunde, într-un atac sângeros. A fost surprins de camerele de supraveghere ieșind în viteză din cabinet.

Ionel Gâlcă, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila: „Și-a premeditat fapta. A plecat de la Galați, a vrut să inducă în eroare, a plecat cu un taxi, a venit în Brăila, și-a schimbat hainele pe traseul până la cabinetul stomatologic, după ce a ieșit de acolo din nou și-a schimbat hainele, le-a aruncat, le-am identificat. Probele biologice sunt esentiale, avem sigur si alte probe camere de supraveghere.”

Reporter: Există posibilitatea să fi fost pus de cineva să o omoare pe doctoriță?

Ionel Gâlcă, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila: „Sigur, luăm în variantă și ipoteza asta, dar nu putem spune că am probat-o." Avocatul spune că suspectul nu are nici o legatură cu crima. Cornel Grigoriu, avocatul suspectului: „El poate să facă dovada pe camerele de luat vederi, cu martori, timpul petrecut pe data de 16.”

Reporter: O cunoștea pe doctoriță?

Cornel Grigoriu, avocatul suspectului: „A văzut-o doar o singură dată.”

Reporter: În ce context?

Cornel Grigoriu, avocatul suspectului: „Și-a făcut un tratament.”

Reporter: A plătit pentru el?

Cornel Grigoriu, avocatul suspectului: „Da, 150 de lei.”

Reporter: Acum cât timp?

Cornel Grigoriu, avocatul suspectului: „În ziua de 16." Ionel Gâlcă, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila: „A dat o declarație, recunoaște că a fost în cabinetul stomatologic, dar nu la ora la care noi l-am depistat. Probele biologice, respectiv ADN-ul prelevat la victimă, care a fost identificat că fiind al lui din baza de date. Vorbesc despre materialul genetic extras de sub unghii care e probă indubitabilă."

Suspectul are un cazier stufos pentru fapte comise cu violență și uz de armă în Germania și Franța. Și-a schimbat de 2 ori numele de familie ca să-și piardă urma. O înregistrare îl arată la revenirea acasă în februarie. O lună mai târziu, în martie, Curtea de Apel Timișoara a dispus arestarea lui în baza unui mandat european emis în Germania și predarea către autoritățile de acolo. Dar după alte 12 zile, aceeași instanță a dispus "amânarea predării persoanei solicitate până la soluţionarea definitivă" a unui alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Brăila, unde individul era acuzat de conducere fără permis. Așa că a "revocat măsura arestării provizorii" și a "dispus punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate". Rămâne neclar motivul crimei. Din cabinetul medicului nu a dispărut decât telefonul ei mobil. Nici arma crimei - un obiect tăietor înțepător - nu a fost găsită. Procurorii spun că doctorița și soțul ei nu aveau datorii, ba dimpotrivă. Doctorița venise de 10 ani din Republica Moldova și avea 2 cabinete stomatologice, unul în Galați și unul în Brăila. Obținuse recent permis de port-armă și voia să-și cumpere un pistol - semn că se temea pentru viața ei. Vecinii spun că se încuia în cabinet cu pacienții atunci când lucra singură.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult