Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bănescu intervine în controversa votului dat de Elena Lasconi: „Un act profund de igienă lăuntrică”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, intervine în controversa izbucnită după ce primarul oraşului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a declarat că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradiţională.  

Referitor la controversele iscate după anunțul făcut de Elena Lasconi, Bănescu susține că „nu este deloc sigur că statul, învăţământul sau politicienii de pretutindeni au dreptul moral să se folosească de sloganuri şi constructe ideologice precum „căsătoria pentru toţi” (detestată până relativ recent de homosexuali) sau de concepte precum „genul” şi „diversitatea” pentru a le instituţionaliza în vederea schimbării dramatice a relaţiilor sociale”.

„„Familia este orice vor oamenii să fie familie” - autor, „omul recent” - Un gând care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism. O mostră de invincibilă ignoranţă şi de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecinţe pentru societate. Consecinţe desigur niciodată evaluate de cei ce pot vedea în familie „orice vor oamenii să vadă”, adică să proiecteze cu mintea lor ieşită din minţi dincolo de nesemnificativa realitate. (...) Lichidarea lumii „vechi”, contestarea autorităţii formatoare a familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat, multimilenară instituţie (nu „contract”) în care aproape toţi ne-am născut şi singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ştergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toţi îi datorăm prezentul şi în cea mai mare măsură viitorul, acestea sunt semne virulente ale existenţei în chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog şi Evanghelie a noilor barbari: ideologii salvaţionişti care vorbesc inept, deci nedrept despre trecut şi perorează identic despre un viitor pe care, opunându-l isteric creştinismului şi instituţiilor consacrate, îl cred cu necesitate mai bun. „Mai binele” sprijinit pe nimic fiind marota, devenită deja bătrâna cocotă, a tututor ideologiilor”, susține Vasile Bănescu.

Vasile Bănescu a revenit cu o nouă postare pe Facebook și a comentat gestul fiicei Elenei Lasconi, care și-a criticat mama pentru votul său de la referendum.

„A discrimina - a face deosebire, a distinge între lucruri inegale ca valoare, între moral, imoral și amoral, între cuviință și necuviință, rafinare și abrutizare, cultură și divertisment, decență și indecență, firesc și nefiresc, haos și rânduială, adevăr și minciună - este un act profund de igienă lăuntrică prin care operează Rațiunea însăși. Blamarea obraznică a Decalogului, sfidarea Legii morale naturale prin ridicol hybris ideologic derivă din abolirea aceleiași Rațiuni, în absența căreia ajungem să numim, deloc inspirat, răul bine și binele rău. Cum se numește azi, din perspectiva restrânsă a omului excesiv ideologizat, această necesară distingere între lucruri diferite dictată de bunul-simț, prin care e inserată și păstrată în societate ordinea vitală pentru om? O „jegoasă discriminare””, a scris Bănescu.

Citește și
Vasile Banescu
Vasile Bănescu intervine în „scandalul Gheboasă”. „Termenul 'ghebos' indică univoc deformarea. Fizică, în primul rând”

Fiica Elenei Lasconi, Oana, a reacţionat dur pe Instagram după ce mama sa a afirmat că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională, tânăra declarându-se dezgustată şi anunţând că „această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din niciun punct de vedere. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult