Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs tragedia de la Clinceni. Greșeala care l-a costat viața pe parașutistul de 43 de ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un parașutist cu peste 800 de salturi la activ și-a pierdut viața după ce s-a rănit, duminică dimineață, pe aerodromul din Clinceni, lângă București.

Accidentul, spun colegii sportivului de la o asociație de parașutism, a avut loc după o manevră făcută la aterizare, chiar înainte ca bărbatul să atingă solul.

În stare gravă, el a fost preluat de un elicopter SMURD și dus de urgență la Spitalul Floreasca, însă nu a supraviețuit.

Parașutistul, în vârstă de 43 de ani, sărise din avion de la o altitudine de 4.000 de metri. Era o vreme potrivită pentru parașutism și nimic nu prevestea tragedia. Mai ales că la un asemenea salt făcut de un sportiv cu experiența lui - de aproape 850 de salturi - zborul spre pământ durează între 3-5 minute. Ultimele secunde s-au dovedit însă fatale pentru el.

Iata ce au transmis colegii lui: "Căderea liberă a decurs normal, deschiderea parașutei a decurs normal, zborul cu parașuta a decurs normal, însă, la aterizare, parașutistul a executat un viraj necorespunzător la o altitudine joasă, acțiune care a dus la un impact puternic in momentul aterizării".

Citește și
parașutist
Sentința primită de pilotul care a decapitat un parașutist cu aripa avionului din care sărise

Virajul a determinat creșterea rapidă a vitezei de coborâre. Iar bărbatul s-a accidentat la contactul cu solul.

Alertat, un echipaj SMURD a ajuns rapid la aerodromul de la Clinceni. Sportivul - membru în asociația de parașutism, care organizează acolo zboruri de agrement și pentru începători, era în comă din pricina rănilor suferite la cap.

Sublocotenent Ana Covașniuc, ofițer relații publice ISU București - Ilfov: "Victima, în stare gravă, a fost transportată la spital cu elicopterul".

Victima, în stare gravă, a fost transportată în stare gravă cu elicopterul la spital

Din păcate, parasutistul nu a supraviețuit, în ciuda eforturilor facute de medici.

În urma accidentului, Poliția Transporturi a deschis un dosar de cercetare penală, iar urmărirea penală - IN REM - se face, cel puțin deocamdată pentru ucidere din culpă.

Accidentul parașutistului de pe aerodromul de la Clinceni va fi investigat și de Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Între timp, Asociația de parașutisti a suspendat toate salturile de agrement pentru următoarele trei zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult