Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Plan Roșu de Intervenție în Constanța. Mai multor persoane de la un hotel din Olimp li s-a făcut rău. 11 oameni, la spital

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile din Constanţa au activat, luni seară, Planul Roşu de Intervenţie după ce mai multe persoane de la un complex hotelier din Olimp, printre care şi copii, au acuzat stare de rău şi senzaţii de sufocare.    

Pentru gestionarea eficientă a situației, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Se pare că, potrivit martorilor, simptomele turiștilor ar fi fost provocate de substanțele folosite pentru igienizarea piscinei.

Unsprezece persoane - 4 adulţi şi 7 copii -, care au acuzat o stare de rău, la un complex hotelier din staţiunea Olimp, au fost transportate la spital, a anunţat luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa.

Potrivit sursei citate, pe timpul intervenţiei, 24 de persoane (11 adulţi şi 13 minori) au fost evaluate medical, dintre care 11 victime (4 adulţi şi 7 copii) au fost transportate la spital, conştiente.

Citește și
acc sibiu
Accident grav în Sibiu, între un microbuz şcolar și o mașină. Planul Roșu de intervenție, dezactivat. Doi copii, la spital

La un moment dat, cei aflați în zonă au simțit un miros înțepător, greu de suportat, și au plecat repede de lângă bazin, punându-și prosoape umede pe față.

După primirea apelului la 112, la complexul hotelier au fost trimise 5 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 echipaj de intervenție în cazul accidentelor chimice și biologice și 2 ambulanțe.

20 de persoane, 12 adulți și 8 copii, erau evaluați, luni seara, de medici la fața locului.

Deocamdată, starea turiștilor este stabilă, sunt conștienți, cooperanți.

Intrarea în piscină a fost interzisă, iar mai multe echipe vor lua probe de apă.

Pe de altă parte, autoritățile verifică, totuși, și dacă este vorba despre o posibilă toxiinfecție alimentară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult