Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spune tatăl elevului incendiat într-un liceu din Botoșani: ”Mi-a dat ăla de la Câmpeni foc”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incident infiorător s-a petrecut într-un liceu din Botoșani. Un băiat de clasa a noua a fost găsit ars în clasă. Internat cu răni pe 20 la sută din corp, adolescentul le-a spus doctorilor că i-au dat foc colegii.

La rândul ei, directoarea, care avea ore cu ei, dar i-a lăsat nesupravegheați, susține că băiatul, cu unele nevoi speciale, s-ar fi autoincendiat. Poliția investighează cazul.

Directoarea Liceului Tehnologic din Flămânzi ar fi trebuit să fie în clasă, cu elevii, când baiatul de 17 ani a suferit arsuri. Avea oră cu ei, dar ea i-a lăsat nesupravegheați și a mers să rezolve niște probleme.

Când a revenit la catedră, l-a găsit pe adolescent cu fața, toracele și mâinile pârlite de foc.

Mihaela Ștefănucă, director: El atâta a strigat: „Mi-a dat foc!”

Citește și
fetita arad
Bărbatul din Arad care a ucis fetița de 4 ani a concubinei a fost condamnat la 17 ani și 4 luni de închisoare

O ambulanță l-a dus pe elev la spitalul din Botoșani, iar de acolo, pentru că doctorii au considerat că starea lui este gravă, a fost trimis la terapie intensivă în Iași, cu arsuri de gradele 2 și 3, pe 20 la sută din suprafața corpului.

O parte dintre colegii băiatului au fugit din clasă după incident. Alții, precizează directoarea liceului, i-ar fi explicat că adolescentul s-a autoincendiat. Mihaela Ștefănucă, director: ”Ei au spus: ”Doamna, noi am vrut să îi luam bricheta din mână și când ne-am chinuit să îi luăm bricheta, nu știm, a făcut o scânteie și s-a aprins și el s-a parfumat cu spray”.”

Spray-ul despre care vorbește directoarea liceului era folosit în clasă pentru curățarea tablei magnetice. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șefii învățământului din Botoșani vor face și ei o anchetă. Se verifică dacă atomizorul trebuia să fie la îndemâna elevilor, mai ales că în clasă erau trei cu nevoi speciale.

Cătălina Lupașcu, director la Centrul de Resurse și Asistență Educațională Botoșani: ”Când în școală vin copii cu cerințe speciale, școala trebuie să-și reașeze toate procedurile privind securitatea elevilor. Ei nu au capacitatea de discernere, ce e glumă, ce se poate întâmpla.”

Elevul de 17 ani este încadrat și el în grupa celor cu nevoi educaționale speciale. Din acest motiv, spune tatăl lui, colegii nu îl acceptau, iar directoarea școIii l-ar fi considerat o povară. Tatăl adolescentului: ”M-a sunat copilul azi. A zis că: ”Tată mi-a dat ăla de la Câmpeni foc. Unul de la Câmpeni.”

Marilena Guraliuc, director adjunct: ”Mi-aduc aminte că doamna, când l-a văzut intrând pe poarta școlii cu mama, a zis: „Vai de mine, acest elev, vai, acest elev! Cu siguranță acest elev ne va crea probleme”!”

Ada Macovei, inspector general la Inspectoratul Școlar Botoșani: ”În afara regretelor pe care le transmitem familiei copilului afectat, este clar că trebuie să luăm și măsuri administrative.”

Până să înceapă ancheta administrativă, directoarea liceului din Flămânzi și-a dat demisia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult