Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Film de la Veneția. Zeci de vedete au atras privirile pe covorul roșu. Filmele care au șansa la premiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de vedete și-au făcut apariția miercuri seară la Festivalul de Film de la Veneția. Pentru deschiderea evenimentului a fost aleasă cea mai nouă peliculă a regizorului american Tim Burton  

Joi, pe covorul roșu este așteptată Angelina Jolie. Producția în care apare este înscrisă în competiția pentru marele premiu. Câștigătorul va fi anunțat pe 7 septembrie.

Președinta juriului, Isabelle Huppert, precum și actrițele Cate Blanchett și Monica Bellucci s-au numărat printre vedetele prezente pe covorul roșu, la Palatul Cinematografiei de la Lido.

Îndelung analizată a fost și apariția actriței Sigourney Weaver, care va fi premiată cu Leul de Aur pentru întreaga carieră.

Onoarea de a deschide mostra de la Veneția i-a revenit anul acesta regizorului american Tim Burton, cu filmul „ Beetlejuice Beetlejuice”, o continuare a comediei-horror din 1988 cu Michael Keaton în rolul principal.

Citește și
veneția
Reguli noi și amenzi mari în mai multe orașe din Italia. Câți bani vor scoate din buzunare turiștii care nu respectă măsurile

Pelicula, proiectată în afara competiției, are și de această dată o distribuție de excepție: Winona Ryder, Catherine O'Hara şi Willem Dafoe.

Angelina Jolie își va promova la Veneția cel mai nou proiect - „Maria”, în care va juca rolul legendarei Maria Callas. Pelicula, regizată de Pablo Larrain, intră în competiție pentru Leul de Aur.

La câteva zile distanță, va străbate covorul roșu și fostul ei soț, Brad Pitt, care își vă promova comedia de acțiune „Wolfs”, în care împarte afișul cu George Clooney. Este povestea a doi indivizi specializați în mușamalizări după crime, siliți să colaboreze la un caz nou.

Organizatorii au făcut aranjamente speciale astfel încât cei doi foști parteneri de viață, care încă își dispută în justiție custodii și proprietăți, să nu riște să dea nas în nas.

Alberto Barbera, artistic director: „Am fost atenți ca să evităm riscul ca ei să se intersecteze la Veneția. Prin urmare, Angelina va fi prezentă joi și va pleca vineri dimineață. Iar Brad Pitt va veni vineri noapte sau sâmbătă dimineață pentru a participa la proiecția care va avea loc duminică.”

În competiție, cu șanse reale de triumf, va fi proiectat și "Joker: Folie à Deux", noul film al regizorului Todd Philips, despre faimosul personaj de benzi desenate. În urmă cu cinci ani, prima peliculă din serie - "Joker" - a câștigat marele premiu la Festival.

Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului: „Aș fi surprins dacă „Joker: Folie à Deux” nu va fi selectat, la rândul lui, pentru o nominalizare la Oscar. Același lucru e valabil și pentru „Queer”, pelicula Luca Guadagnino, întrucât partitura lui Daniel Craig este extraordinară.”

În secțiunea Orizzonti, dedicată celor mai noi tendințe estetice, va fi prezentat, duminică, filmul „Anul Nou care n-a fost”, o coproducție româno-sârbă, regizată de Bogdan Mureșanu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult