Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deputatul Ungureanu, indignat. Ce a găsit la baia Ministerului Sănătății: ”E infect”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deputatul Emanuel Ungureanu a tras un nou semnal de alarmă în privința situației dezastruoase care există în momentul de față în unele spitale de psihiatrie din România.

Invitat în podcastul ”România, știi bine!”, alături de corespondentul Pro TV Paula Herlo, parlamentarul s-a arătat revoltat de condițiile inumane în care sunt ținuți pacienții bolnavi din România.

”Măi oameni buni, ne oprim, este un sistem de exterminare. Să lași oamenii cu păduchi, cu purici, dezbrăcați .. Era un frig la Socola, era un frig îngrozitor. O infirmieră a izbucnit: domnule deputat, duceți-vă și faceți căldură. La clinica de oftalmologie în Cluj, acum câteva zile, în Cluj, la 200 de metri de primărie, n-a fost apă 3 zile. Deci noi coabităm cu mizeria într-un mod inacceptabil pentru mine.” - a spus parlamentarul, indignat.

Mai mult decât atât, deputatul spune că a găsit o mizerie incredibilă inclusiv la toaleta Ministerului Sănătății.

”Am mers la minister. La minister dacă mergeți la baie, la parter, curge rahatul pe perete. Păi dacă ministerul e infect ... Clădirea în sine este mizeră. Cum să fie spitalele curate? Lumea zice că am obsesie. Măi oameni buni, voi credeți că e o plăcere să mă duc să stau cu nasul în rahat? Am fost la Târgu-Jiu acum câteva zile, era pi**t pe jos. Ne ferim de cuvinte, suntem politicieni. Băi oameni buni, e o mizerie îngrozitoare.” - a mai spus el.

Citește și
RTI psihiatrie
Pacienți cobai la psihiatrie. Coșmarul prin care a trecut o româncă internată de familie

La rândul său, Paula Herlo a povestit o întâmplare uimitoare petrecută la o unitate medicală din Giurgiu. Ea subliniază faptul că, după tragedia care s-a petrecut la spitalul de psihiatrie Săpoca, atunci când 7 oameni au murit, nu s-a schimbat nimic.

”Am fost la Giurgiu și când am întrebat de ce nu este săpun la baie răspunsul a fost îl mănâncă. Ce răspuns e ăsta, îl mănâncă? După cazul Săpoca te-ai fi așteptat să fie luate măsuri. Ce s-a întâmplat după cazul Săpoca? Au fost nenumărate vizite și controale. Avocatul Poporului, acel Consiliu de Monitorizare, ministra însăși s-a dus în câteva spitale ... rapoarte, dări de seamă, vai cât e de rău. Dar, concret, nu s-a schimbat absolut nimic.” - a spus Paula.

Episodul 21 din podcastul ”România, știi bine!” poate fi vizionat integral AICI.

Toate episoadele pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult