Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de percheziții într-un dosar de crimă organizată. Migranții plătesc mii de euro pentru a fi traficați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Polițiștii, coordonați de procurorii DIICOT Sibiu, fac percheziții la 34 de adrese din București și 10 județe, unde s-ar afla persoane bănuite de trafic de migranți.  

Constituiți într-o rețea de crimă organizată, mai mulți indivizi ar fi luat sume mari de bani pentru a transporta oameni veniți din Asia peste frontiera de vest a țării, către state din spațiul Schengen.

Rețeaua de traficanți ar acționa încă din anul 2021, spun anchetatorii. Pe parcursul urmăririi penale, Poliția de Frontieră a documentat cinci transporturi prin intermediul cărora membrii grupării au încercat să scoată ilegal din România aproximativ 120 de migranți.

Fiecare ar fi plătit pentru acest ajutor câteva mii de euro. Oamenii proveniți din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka erau ascunși în tiruri, remorci și autoutilitare care transportau - chipurile - marfă către vestul Europei.

Mașinile aparțineau membrilor rețelei sau unor societăți comerciale controlate de aceștia.

Citește și
bani
O fostă angajată a Primăriei din Arad, arestată pentru trafic de influență. Ce sume cerea pentru garantarea unui loc de muncă

Perchezițiile au loc simultan în București, Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea și Galați.

Circa 30 de persoane vizate în acest dosar vor fi audiate luni, la Sibiu, au anunțat procurorii DIICOT.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult