Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Basmul Harap Alb le-a dat emoții elevilor de clasa a XII-a. Elev: „Se putea și mai bine, se putea și mai rău”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Basmul Harap Alb le-a dat emoții elevilor de clasa a XII-a care au avut, luni, simularea examenului de Bacalaureat, proba la Limba și literatura română.  

 

A fost un subiect greu și neașteptat, după cum au spus unii dintre ei. Este drept, tot ei recunosc că s-au pregătit cam puțin pentru test. Deși miza acestor simulări nu este mare, iar nota se trece în catalog doar la cerere, 12 participanți tot au vrut să copieze și au fost eliminați.

A fost un antrenament necesar- cu asta au fost de acord toți cei prezenți. Părerile sunt totuși radical diferite, când vine vorba de nota sperată. Elev: „Se putea și mai bine, se putea și mai rău.”

Reporter: „Ai învățat de te așteptai la mai bine?”

Citește și
Bacalaureat 3
Simulare Bacalaureat 2023. Subiecte și barem la limba română: La subiectul 3 a picat Harap Alb

Elev: „Să zicem. Ai învățat sau nu? Cât, când?”

Reporter: „Aseară. Nu știu, juma de oră.” Elev: „A fost mediu, nu a fost foarte dificil. Dacă pica o poezie, pe mine nu mă... coafa.” La ora 9 au fost desigilate plicurile în care se aflau subiectele. Din momentul în care pe fiecare bancă a apărut câte o foaie, liceenii au avut 3 ore ca să scrie tot ce știu. Unii au ieșit după o oră, deși rezultatele nu se contestă și nu se trec în catalog decât cu o cerere specială. Elev: „Nu mai aveam ce să scriu și nu prea m-am pregătit așa mult. Eu zic că de un 7, așa, 8 am făcut.” Nu toți elevii par hotărâți să recupereze materia până la sesiunea din iunie a examenului de bacalaureat.

- O să mă pregătesc mult mai mult, că acum știu unde am lipsuri.

- Tu ce notă crezi că iei?

- 5.

- De ce?

- Atâta trebuie! În următoarele 3 zile, viitorii candidați au simulări și pentru probele la alegere și obligatorii ale profilului. Vor afla rezultatele pe 6 aprilie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult