Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Balul bobocilor, un coșmar pentru părinți. „Vorbim de organizare la nivel de nunți, cu muzică scumpă, băuturi scumpe”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luna aceasta încep balurile bobocilor pentru elevii de clasa a 9-a. Însă unii părinți sunt nemulțumiți de faptul că petrecerile au loc în cluburi, cu artiști controversați și care cer bani mulți.  

Din această cauză, sunt licee care au decis să nu mai organizeze evenimentul. Dar elevii apelează la firme specializate care se ocupă de aceste petreceri, iar ei participă pe răspunderea părinților.

Pentru mulți elevi de clasa a 9-a balul bobocilor este cel mai important eveniment din an, pe care nu ar vrea să îl rateze.

Fată: „Aș merge. Reporter: De ce? Fată: Ca să mă distrez, ca să mai petrec timp cu noii colegi, să ne bucurăm de clasa a9-a, și să avem prima noastră petrecere. Este un moment pe care nu-l vom uita niciodată și o amintire din anul de liceu."

Băiat: „Am auzit de la cei de a 10-a că e o experiență frumoasa și pot să mă distrez și să mi fac prieteni.”

Citește și
ambulanta
O dansatoare din București a murit după ce a leșinat pe scenă, în Sebiș

Pe grupurile de părinți au început însă discuțiile despre organizarea balurilor. Părinții sunt îngrijorați de faptul că la un bal participă mai multe licee, cântăreții sunt de muzică trapp sau manele și biletele sunt puse la vânzare la liber.

Reporter: „Părinții ce zic? Fată: Legat de acest bal în tot Bucureștiul se gândesc la anturaje și se gândesc că ar aduce o influență negativă balului."

Iulian Cristache, președinte federație părinți: „Discuții sunt pro și contra. Teoretic eu susțin balurile pentru că reprezintă o formă de identitate și apartenență, dar din păcate s-a ajuns la altă extremă unde vorbim de organizare la nivel de nunți, cu muzică scumpă, băuturi scumpe, care sunt introduse pe sub tejghea, uneori și cu substanțe interize.”

În multe cazuri, liceele susțin că nu sunt implicate în organizarea balului, cei care se ocupă de eveniment fiind firme care nu au nicio legătură cu unitățile de învățământ.

La liceul teoretic Jean Monet, de exemplu, reprezentanții liceului spun că nu sunt implicați în niciun fel și nici nu sunt de acord cu cu organizarea acestui eveniment.

Situația se repetă în mai multe licee din Capitala.

Ionela Neagoe, Colegiul Național Gheorghe Lazăr: „Lazăr este marca înregistrată, cred că e singurul liceu cu numele înregistrat la OSIM, deci nu e voie să te folosești de numele Colegiului Național Gheorghe Lazăr. Și anul trecut, însă am auzit de la copii că se duc la balul liceului Lazăr. Noi le spunem părinților că nu e organizat de noi, că trebuie să își asume răspunderea, că sunt copii și din alte parti și că situația nu poate fi gestionată.”

Un bilet la balul bobocilor pornește de la prețul 70 de lei, la care se adaugă consumația și ținutele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult