Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr de 16 ani, atacat de rechin. Modul incredibil în care l-a salvat tatăl său

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un tânăr de 16 ani din statul american Carolina de Nord a trecut printr-o experienţă... de speriat, în vacanţă pe malul Atlanticului.

Abia a scăpat din colţii unui rechin, care l-a muşcat de picior în timp ce înota alături de sora şi de tatăl lui.

Povestea s-a încheiat cu bine - rechinul a fost convins de pumnii tatălui să caute o altă pradă .

Incidentul s-a petrecut în largul unei plaje din statul american Carolina de Nord. Nick, un băiat de 16 ani, înota alături de tatăl şi de sora lui când a simţit că ceva îl prinde violent de picior.

Nick Arthur, victimă: „Presiunea era atât de puternică şi mă gândeam că e clar că nu... că trebuie să fie un soi de animal. Şi nu ştiam despre ce e vorba, am încercat să-mi scot piciorul din apă şi am văzut atunci că e un rechin de un metru şi jumătate prins de piciorul meu.”

Citește și
atac rechin
Un bărbat de 60 de ani, ucis de un rechin de 3 m în timp ce făcea surf

Nick a început să ţipe, sora lui a înotat cât de repede a putut spre mal, iar tatăl băiatului a început să lovească rechinul cu toată puterea.

Nick Arthur, victimă: „Mâinile îmi sângerau, era foarte mult sânge şi nisip amestecat laolaltă. Nu vedeam prea bine ce se întâmplă. Degetele erau toate zgâriate pentru că încercam să-i descleştez gura.”

Băiatul spune că i s-a părut o veşnicie cât a încercat să scape de rechinul care îl muşcase. Până la urmă, tatăl lui Nick a prins o lovitură puternică în nasul prădătorului, iar rechinul a dat drumul piciorului.

Tim Arthur, tatăl copilului: „Nu cred că am făcut ceva special, dar a fost suficient să-l convingă că, poate, va găsi o pradă mai uşoară în ocean.”

Nick a ieşit la mal cu aproape 40 de urme de colţi pe corp. A ajuns la spital, unde a scăpat cu 19 copci, bandaje şi cârje. Ştie că întâlnirea cu rechinul se putea încheia mai rău şi le-a transmis şi altora un avertisment: să fie prevăzători.

Nick Arthur, victimă: „Chiar dacă e o posibilitate infimă, rămâne o posibilitate. Adică... am crezut că nu are cum să se întâmple aşa ceva. Nimeni nu crede (că vă fi atacat de un rechin, n.r.), până când i se întâmplă.”

În ciuda întâmplării, familia a rămas în continuare la plajă, să se bucure de vacanţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult