Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un pui de urs, în vârstă de 3 luni, a devenit vedeta grădinei zoologice din Târgu Mureş

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un ursuleţ drăgălaş, în vârstă de 3 luni, le topeşte inimile vizitatorilor, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş.

Puiul poate fi admirat alături de mama sa, care, foarte protectoare, l-a tot ascuns până acum. Ursuleţul a învăţat însă să meargă şi se plimbă acum singur prin ţarc.

Vizitatoare: "Uite, ce pui mami, uite ce scump e, bubu! Tu ai ursuleţ mai mare ca şi puiul, e foarte frumos."

Puiul de urs s-a născut în urmă cu aproximativ trei luni. Mama lui, pe nume Coco, este foarte atentă şi grijulie, şi până acum câteva zile l-a ascuns de ochi vizitatorilor curioşi.

Kopacz Andras: "A protejat timp de două luni de nu se putea vedea, dar acum puiul umblă singur. Momentan este îngrijit exclusiv de mama lui, cu timpul o să mănânce şi hrana solidă, momentan e alăptat de mamă."

Citește și
urs polar
Un pui de urs polar a devenit vedetă în Germania

De câteva zile, ursuleţul a început să-şi descopere ţarcul şi chiar să se joace singur. Stă doar câteva momente departe de mama lui, după care iar se refugiază în braţele ursoaicei. Doar vizitatorii mai norocoşi îl pot surprinde la joacă.

Vizitatoare: "E foarte frumoasă, animăluţele sunt frumoase. Tocmai acum ne-am uitat la el, numai urechiuşele i le-am văzut, n-am resuit să ne uităm la el că nu s-a ridicat, dar e frumos."

Băieţel: "Am văzut urs mare la televizor, dar urşi mici nu am văzut."

Acesta este cel de al cincelea pui de urs care s-a născut la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Şi este singurul în ultimii 15 ani.

Momentan, padocul de 5 hectare amenajat în pădure este ocupat de 8 urşi adulţi şi de puiul nou-născut. Deocamdată el nu are nume, dar cel mai probabil administratorii grădinii vor organiza o petrecere pentru a fi botezat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult