Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția unui tată după ce fiul lui a hărțuit un coleg la școală. „Nu am cerut nimic de la el”

Patrick Forseth, un tată singur, a povestit recent cum a reacționat după ce fiul său, Lincoln, a avut probleme din cauză că a agresat un coleg, scrie upworthy.com.  

El nu iși-a pedepsit fiul și nici nu l-a obligat să-i ceară scuze victimei, iar rocesul de gândire din spatele deciziei sale l-a  explicat într-un videoclip pe TikTok devenit viral.

„Am primit un e-mail în urmă cu câteva zile de la profesorul fiului meu de 9 ani, care mi-a spus că acesta a făcut o „glumă" la adresa unui coleg de clasă și că a sfârșit prin a-l face de râs  și a-i rănisentimentele", începe videoclipul.

În acest moment, Forseth nu despică firul în patru. „Nu-mi pasă cine ești, asta înseamnă hărțuire", a spus el. „Dacă îi faci cuiva ceva despre care știi că poate avea ca rezultat final faptul că va fi jenat în fața clasei sau rănit, ești hărțuitor."

Citește și
sosete
„Eu ştiu că bullying înseamnă să te baţi”. Protest cu șosete pe gard la o școală din Bacău

Așadar, bărbatul și fiul său au avut o discuție lungă despre pedeapsa adecvată și despre cum ar fi fost să fie el victima unui hărțuitor.

Forseth i-a spus fiului său că el va decide cum să îndrepte lucrurile, ceea ce a făcut din această discuție o lecție de asumare a responsabilității.

„Nu am cerut nimic de la el. Nu i-am cerut scuze, nu i-am cerut scuze profesorului", a continuat el, adăugând: „I-am spus că avem ocazia să ne întoarcem și să îndreptăm lucrurile. Nu putem lua lucrurile înapoi, dar putem încerca să le corectăm și să căutăm iertarea".

Ce a făcut copilul

Copilul s-a întors la școala unde învață și a vorbit cu băiatul căruia i-a făcut o farsă. După ce a aflat că aveau în comun dragostea pentru Pokémon, s-a dus acasă pentru a lua două dintre cărțile sale preferate de Pokémon pentru a le oferi colegui drept un simbol al păcii, cu tot cu o carcasă proaspăt curățată.

Lincoln avea să ajungă să îi împărtășească tatălui său că celălalt băiat a fost atât de mișcat de gestul său încât a ajuns să-l îmbrățișeze.

„Vreau doar să încurajez toți părinții să vorbească cu copiii", a conchis Forseth. „Să încercăm să evităm lovitura la fund [și] să-i trimitem în camera lor. Nu îi învață nimic".

În opinia lui tatălui, copiii obțin mult mai multe informații dacă își dau seama singuri cum să rezolve o problemă. „Cu asta se vor confrunta de fapt în lumea reală, odată ce vor ieși din cuibul nostru”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult