Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Propaganda rusă: SUA au făcut experimente pe ucraineni pentru folosirea armelor biologice. Atacuri cu virusul gripei aviare

Americanii au făcut experimente pe ucraineni pentru armele lor biologice, iar dovezile indică un viitor atac cu virusul gripei aviare, care are o mortalitate de 40% la om, scrie presa rusă de propagandă, preluată de un oficios românesc neasumat.  

Documentele descoperite în laboratoarele ucrainene constituie dovada caracaterului periculos al activităților biologice desfășurate de Pentagon, a declarat general-locotenentul Igor Kirillov, șeful Trupelor de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice (RCBZ) ale Forțelor Armate Ruse, relatează publicația Vzgliad, preluată de un site rusesc de propagandă în limba română citat de Ambasada Rusiei în România.

Media de propagandă supusă Kremlinului reia leit-motivul laboratoarelor secrete descoperite de soldații săi.

”După cum a subliniat Kirillov în cadrul briefing privind activitățile militar-biologice ale SUA, pe durata operațiunii speciale, Forțele Armate ale Rusiei au reușit să pătrundă într-o serie de unități biologice ucrainene, printre care laboratoarele din Rubejnoe, Severodonețk, Herson și să obțină documentația lor de serviciu.

Potrivit spuselor sale, analiza acestor materiale a confirmat caracterul periculos al experimentelor Pentagonului de evaluare a predispoziției populației ucrainene la infecții zoonotice”.

Citește și
Gelu Voican Voiculescu
Ambasada Rusiei promovează blogul de propagandă al soției lui Gelu Voican Voiculescu. Ce scrie despre Moldova
Se sugerează un atac cu virusul gripei aviare, cu o mortalitate de 40% la om

Rușii spun senini că au confirmat existența experimentelor americanilor pe ucraineni: ”El a adăugat că au fost confirmate faptele de testare a preparatelor farmacologice pe populația locală, precum și evacuarea în SUA a unor mostre biologice „pentru posibila lor utilizare în programe biologice ofensive”.

Kirillov a precizat că specialiștii ruși au verificat patru obiective situate pe teritoriile Republicilor Donețk și Lugansk. El a menționat că Rusia a descoperit într-o ascunzătoare a laboratorului veterinar din localitatea Manguș o colecție de tulpini-etalon de microorganisme, care au fost trimise din Colecția americană de culturi tip, destinați studiului bolilor animalelor semnificative din punct de vedere economic”.

Propaganda moscovită merge până acolo încât dezvăluie până și ce armă biologică ar urma să fie folosită:

”Șeful trupelor RCBZ a explicat că documentele obținute confirmă că au fost studiate rutele de migrație a păsărilor de către angajații Rezervației Biosferei Askania-Nova din regiunea Herson.

El a subliniat, de asemenea, că există deja dovezi privind colectarea și certificarea tulpinilor virusului gripei aviare, a căror mortalitate ajunge la 40% când este transmisă la om”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult