Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un preot din Argeș a fost filmat amenințând enoriașii în biserică: ”Puneţi-vă ştreangul”

Iosaj Boiciuc, stareţul Mănăstirii Cotmeana, din judeţul Argeş, a fost filmat recent în biserică în timp ce-şi ameninţa enoriaşii cu bătaia. Mai mult, i-a trimis să se spânzure. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a anunțat că va deschide o anchetă.

Preotul a fost deranjat de zgomotul făcut de credincioși în timpul slujbei. ”Fiţi atenţi că vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii!”

„(...) dobitoci. Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul şi la revedere, că vă aşteaptă Iadul, oricum! Deci, la Cotmeana nu se vorbeşte în biserică! Fiţi atenţi că vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii. Şi reclamaţi-mă, că de ăla mi-e frică! În rest, nu mă interesează de nimeni”, le-a strigat stareţul enoriaşilor.

De asemenea, acesta a rostit cuvinte obscene la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Citește și
copil batut
Preotul acuzat că a bătut cu sălbăticie un elev "ar putea rămâne fără binecuvântare"

„Nu aveți un preot de Doamne-ajută, toți sunt niște nenorociți”

”Jucaţi-vă cu mine! N-aveţi un preot de Doamne-ajută! Toţi sunt nişte nenorociţi! Foarte rar se găseşte unul de Doamne-ajută. Băgaţi-vă minţile în cap! Nu vă place ce vă învăţ, vă rog să nu veniţi aici! Eu ştiu să slujesc şi singur”, a mai spus părintele.

De asemenea, acesta și-a vărsat nervii și pe un copil care a început să plângă.

”Potolește-te copile, că te dau afară și pe tine. Vino încoa, miruiește-te și pleacă de aici”, i-a spus preotul.

Anchetă a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului 

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a anunţat, vineri, deschiderea unei anchete interne ce îl vizează pe stareţul Mănăstirii Cotmeana, Ioasaf Boiciuc.

"Cu privire la informaţiile apărute în presă, în data de 29 martie 2019, ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, stareţul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârşit în biserica aşezământului monahal (...), imediat după aflarea acestor informaţii, la nivelul Centrului Eparhial a fost dispusă efectuarea unei anchete, pentru a se verifica cele semnalate în mass-media. Este cu totul regretabil că asemenea manifestări se întâmplă şi produc, desigur, tulburări în rândul clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, conform Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, stareţul Ioasaf Boiciuc a fost oprit de la oficierea slujbelor bisericeşti pe perioada derulării anchetei care îl vizează.

"După finalizarea anchetei de către organele eparhiale competente, vor fi luate măsurile pastorale şi administrative care se impun. Dorim să menţionăm că Părintele Stareţ Ioasaf Boiciuc se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferinţe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputinţele omeneşti", precizează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult