Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festival dedicat florilor, în Parcul Drumul Taberei din București. 13 grădini tematice i-au uimit pe vizitatori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Florile sunt vedetele acestui weekend în cartierul Drumul Taberei din București, la un festival unic în țara noastră.

Timp de trei zile, oamenii pot să se plimbe prin grădini tematice, să se pozeze printre aranjamentele cu flori și să petreacă timp în natură. Nu lipsesc nici diversele ateliere sau momentele artistice.

Pe bulevardul Drumul Taberei din București, aproape de parc, 55 de expozanți îi așteaptă pe curioși cu cele mai frumoase aranjamente. Cristina Cristache, expozant: „Avem hortensii, lalele, bujori, crizanteme, toate albastre. Florile sunt venite din Olanda, sunt naturale.” Nici lavanda nu lipsește de la standuri, fiind perioada în care aceasta înflorește. Horia, expozant: „Ne ajută să ne liniștim, apa florală de lavandă este un tonic pentru piele, păr, ne ajută împotriva arsurilor solare, uleiul esential ne ajută împotriva țânțarilor.” Cei mai mulți vizitatori nu au ratat ocazia să plece acasă cu un mic suvenir. Vizitator: „Un trandafir chinezesc. Mai am unul la fel, dar mai micuț.” Vizitator: „Leandru și mastera. Le-am văzut și erau atât de frumoase, încât nu m-am putut abține.” Vizitator: „Leandru, o floare mai colorată, iarba pisicii și una curgătoare.”

Reporter: Unde îți propui să le așezi?

Vizitator: „Pe balcon, am o junglă întreagă.”

Citește și
soc
Socata e tot mai cerută de români. Cât costă licoarea din flori parfumate

În Parcul Drumul Taberei, 13 grădini tematice, create de peisagiști și artiști florali cu experiență, au furat ochii trecătorilor. De pildă, un pod a fost îmbrăcat în flori galbene. Vizitator: „E în ton cu anotimpul, în vremuri tulburi. O culoare galbenă care aduce a bogăție, sperăm să fie bogăție.” Vizitator: „Foarte frumos, ingenios, atractiv și multă muncă, foarte multă.” Vizitatorii s-au pozat și cu cercul vieții. Sau cu o rochie din 1000 de trandafiri, făcută de bătrânii din Sectorul 6. Vizitator: „Am venit să ne simțim bine, am venit cu nepotul.” Turist din Guineea Franceză: „Am venit cu soția doar să ne plimbăm și este foarte frumos.” Iar labirintul copilăriei, făcut tot din flori, i-a atras pe cei mici ca un magnet, deși s-au temut că s-ar putea rătăci. Vizitator: „E foarte frumos, dar ne este frică să nu ne pierdem prin el.” Vizitator: „Frumos. Nu îmi este frică că sunt curajoasă.” Suzanne Drobomir, organizator: „Avem și partea de street-food, unde oamenii pot servi ceva răcoritor, de vară.” Iar doritorii pot învăța și meseria de decorator floral, la un atelier dedicat. Alexandra Putanu, PR atelier: „Au învățat cum să se joace cu florile și cum să realizeze coronițe florale, ceva ce ține de partea de aranjamente.” Festivalul continuă până duminică seară. Intrarea este gratuită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult