Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cursă inedită de alergat noaptea prin Parâng. Câștigătorul a fost surprins că a terminat pe primul loc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cursa inedită de alergat noaptea prin Parâng - la lumina făcliilor și a lanternelor - a ajuns la cea de-a zecea ediție.

Organizată de Avram Iancu - primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de protecție - competiţia a adunat la start zeci de concurenți.

Înainte să înceapă cea de-a zecea ediție, concurenții au aflat că organizatorul cursei, Avram Iancu, dar și primarul din Petroșani, își serbează ziua de naștere.

La start s-au aliniat concurenți din toată țara. Unii au participat la proba de alergare montană, alţii la proba de ski de tură. Sorin Trofin, concurent: „Pentru mine e special, fiind prima participare.” Reporter: „Ai mai alergat pe munte?” Sorin Trofin: „Puțin, doar antrenament.”

Pentru că pe munte era cod portocaliu de viscol, salvamontiștii au recomandat că traseul cursei să fie limitat la 5 kilometri.

Remus Popescu, șef Salvamont Petroșani: „Aici, în Parâng, o cameră de luat vederi înregistrase 125 km/h undeva la 1.600. Sus, la peste 1.800 a depășit această viteză și am recomandat că traseul să fie scurtat până la liziera pădurii."

Ștefan Rândariu, concurent: „Nu ai aer de la vântul ăsta rece, umed peste tot.” Reporter: „Sus e viscol?” Ștefan Rândariu, concurent: „Da, da, mai sus nu se putea.”

Gheorghe Codrea, concurent la toate cele 10 ediții: „Astea de noapte e cea mai solicitantă.” Reporter: „Și ați fost la toate edițiile.” Gheorghe Codrea, concurent la toate cele 10 ediții: „Da, asta e a zecea ediție.”

Câștigătorul competiţiei a fost un bărbat care lucrează în construcţii.

A reuşit să încheie proba în 39 de minute şi a doborât astfel şi recordul stabilit în 2016. Asta a însemnat că a primit şi un premiu-bonus, de 4.000 de lei.

Iacov Boboc, câștigătorul cursei: „Mă bucur că, cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns până sus și am luat locul 1. Eu nu sunt de așa ceva, mai vin din când în când și alerg, asta e a treia oară."

Între tot acest timp, Avram Iancu nu a stat. S-a antrenat în apa rece ca gheaţa. Localnic: „Foarte tare omul, destul de curajos.” Reporter: „Ai face așa ceva?” Localnic: „Nu, nu n-aș face așa ceva niciodată.”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult